“Áldozatok” – Így reagált Kero az elbocsátására

2018 április 27. péntek, 10:44

Rendkívüli felmondással kirúgták Kerényi Miklós Gábort az Operettszínháztól. Az egykori igazgató és művészeti vezető a facebook-posztban válaszolt.

 

Az Operettszínház szerint Kerényi Miklós Gábor az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot is tett, amelyek rossz fényben tüntették fel a munkahelyét. Kerényit a zaklatási vádak miatt már korábban felmentették a munkavégzés alól, azaz nem dolgozhatott a Nagymező utcai épületben, munkaviszonya megmaradt, fizetését megkapta, amíg a nyugdíjazási eljárás tart.

Kerényi Miklós Gábor / Fotó: Zih Zsolt, MTVA

Kerényi Miklós Gábor / Fotó: Zih Zsolt, MTVA

Kero a következő írást tette közzé az elbocsátása kapcsán:

Áldozatok

Már megint rólam szólnak a hírek, hogy április 13-án pénteken kirúgtak az Operettszínházból. Még három hónapom lett volna hátra a nyugdíjig. A hír igaz.

Az viszont nem, hogy bármikor is rossz hírét keltettem volna imádott színházamnak. Írásaim a Facebook oldalamon, valamint interjúim semmi ilyet nem tartalmaznak. Lőrinczy György a róla szóló, valóban negatív állításaimat próbálja így értelmeztetni, miközben állításaim igazsága könnyen bizonyítható.

Azért távolítottak el rendkívüli felmondással, mert hosszú hónapok után a nyilvánosság elé léptem, reagáltam a korábbi alaptalan rágalmakra és mert mindent megteszek annak érdekében, hogy a darabjaim – különösen a Rómeó és Júlia – műsoron maradjanak. Korábban azt mondtam, az utolsó véremig küzdeni fogok az ikonikus, 15. évfordulóját jövőre ünneplő Rómeó és Júliáért. Ebben a küzdelemben áldozatokat kell hozni, az eltávolításom és az ezzel járó jelentős anyagi veszteség egy ilyen áldozat. Ahogy az a javaslatom is áldozat volt, hogy nem megyek az Operett környékére, ha a Rómeó és Júlia, valamint a többi előadásom műsoron marad.

Sajnos egyelőre úgy tűnik, hiába hoznék, hozok áldozatokat, a jövő évi műsorrendben nincs benne a Rómeó és Júlia. Lőrinczy György csatát nyer velem szemben. Egy olyan csatát, amelyben elvérezhet Kero, a színészek és a közönség is. Az a közönség, amely rajong az Operettért és rajong ezért a darabért.

Nem ezt érdemlik…

 

Kiegészítés: Lőrinczy György korábban arról tett nyilatkozatot, hogy nem áll szándékában levenni Kero rendezéseit a színház repertoárjáról. „Természetesen azokat a már elkészült, sikeres műveket, amelyeket Kerényi Mikós Gábor rendezett, játszani fogjuk, amíg a közönség kíváncsi rájuk. Rengeteg ember kemény munkája van bennük, és nem szeretnénk megtagadni azt, amit művészileg az utóbbi tizenöt évben felépítettünk. A sevillai borbély előadásait megtartjuk, éppúgy, mint Szegeden, hiszen az egy Szentendrén bemutatott előadás, kész produkcióként tekintünk rá. Fischl Mónika hónapok óta készül, hogy csodálatos Rosina legyen, és az Operettszínház színpadán is bemutatkozhasson operaszerepben” – fogalmazott a Népszavának.