Tenki Réka: “Bízom benne, hogy minden összeadódik”

2018 április 30. hétfő, 8:33

Tenki Réka színházban játszik monodrámát, drámát, vígjátékot és filmes karrierje is felívelőben. Azt mondja: nem bírja, ha feleslegesen bántanak másokat.

A Népszava cikkéből:

Az elmúlt időszakban több nemzetközi és hazai filmes elismerést kapott. Berlinben felkerült a fiatal tehetségek European Shooting Stars listájára. Tenki Réka hangsúlyozta, ezek nem rövid távú dolgok, nem lehet azt várni tőlük, hogy egy hónap múlva konkrét lehetőséget teremtenek. Csak később derül ki, hogy egy elismerésnek milyen hozadéka lehet. “Ami elkezdődik, egyre jobban épül, és sok mindent hozhat magával, nem szabad türelmetlennek lenni. Most külföldi és hazai felkérésekre, castingokra járok, de ez még önmagában semmit sem jelent. Bízom benne, hogy minden összeadódik és az ember mindig egyre több figyelmet kap” – tette hozzá a színésznő.

Novkov Máté, Tenki Réka, Csákányi Eszter / Örkény Színház: A hattyú / Fotó: Horváth Judit

Novkov Máté, Tenki Réka, Csákányi Eszter / Örkény Színház: A hattyú / Fotó: Horváth Judit

“Ha az ember egyfolytában azt űzi, hogy történjen valami, úgyse jön össze semmi. Mindig az aktuális feladatokra koncentrálok. A castingokkal is úgy vagyok, hogy elmegyek, de aztán ki is törlöm az agyamból az egészet. Ha felhívnak, hogy igen, az nagyon jó, ha nem, akkor megyek tovább” – tette hozzá.

A színésznő elmondta, nagyon sok figyelmet kapott a Testről és lélekről című film miatt. “Rengetegen megszólítottak Berlinben, gratuláltak, annak ellenére, hogy szerintem a filmben engem nem lehet felismerni, annyira másként nézek ki, mint civilben: vörös hajam volt és tíz kilóval több voltam. Aki nem ismer, az nem azonosít azonnal ezzel a karakterrel. Ennek a filmnek nagyon sokat köszönhetek, hálás vagyok, hogy részt vehettem a produkcióban” – hangsúlyozta.

Az Örkény Színház legfrissebb bemutatójában, A hattyúban főszerepet játszik. Ennek kapcsán úgy fogalmazott: “A társulat már nagyon ki volt éhezve egy igazán jó vígjátékra, úgyhogy a próbafolyamat minden pillanata öröm volt. Imádom játszani ezt a szerepet. Jó érzés olyan vígjátékban lenni, amit ha pontosan és hitelesen játszol, nevetni fog a közönség” – mondta a színésznő.

A teljes interjú itt olvasható.