“Azt érzem, hogy egyre több terhet raknak rám” – Vilmányi Benett a Radnótihoz szerződik

2018 május 01. kedd, 8:01

Idén végez a Színművészetin, később szeretné a zenélést és a színházat együtt csinálni. Vilmányi Benettet a 24.hu kérdezte.

A 24.hu cikkéből:

A kérdésre, hozott-e a Terápia című sorozat számára mást az interjú-felkéréseken túl, Vilmányi Benett úgy felelt: “Akik hívtak, nem hivatkoztak a Terápiára. De nem is bánom! Amikor tavaly elvállaltam minden munkát, amire felkértek, még nem tudtam, hogy ez ennyire durva fizikailag meg mindenhogy. Most, hogy közeleg a premier, három napja teljesen kivagyok, nem is eszem, le vagyok fogyva, konkrétan rosszul vagyok. (…) Néha úgy érzem, az én felelősségem minden” – fogalmazott a színész, aki az interjú készítésekor a Balta a fejbe című darab bemutatójára készült a Magyar Színházban.

Vilmányi Benett

“A színészi munka sokszor elkeserítően nehéz. Olyankor azon gondolkodom, vajon ez szükségszerűen hozzátartozik-e ahhoz, hogy valami igazán jót csináljak. Legtöbbször arra jutok, hogy nem. Hiszen a nagy kedvenceimről, akik még csak nem is színészek feltétlenül, azokról nem tudom elképzelni, hogy így megviselődnének, mint én. Azt érzem, hogy egyre több és több terhet raknak rám. A színházi munkában elvárják tőlem, hogy folyamatosan magas szinten teljesítsek és rá is kényszerítenek. Ez nagyon fárasztó és néha egyszerűen nem bírom. A filmezés valahogy más, de nem tudnám megmondani, hogy miért” – mondta Vilmányi Benett, aki az interjúban azt is elárulta, hogyan jött az életébe a színház: “Mielőtt 13 éves koromban Sopsits Árpád A hetedik kör című filmjébe beválogattak, meg sem fordult a fejemben a színészet. Focista akartam lenni, vagy zenész. A foci valószínűleg kikopott volna, az élsportnak van egy olyan mocskos oldala, amit talán mindenki sejt, korrupció, satöbbi… semmi kedvem sem volt hozzá. Akkor jött Sopsits filmje, onnan a továbbtanulás, Vörösmarty Mihály Gimnázium, dráma tagozat, és először ott találkoztam a színházzal. Akkor még nem mondta senki, hogy jó vagyok vagy tehetséges, és én sem gondoltam magamra így, és valahogy könnyebb volt e nélkül” – mesélte a fiatal színész.

Vilmányi Benett idén végez a Színművészeti Egyetemen, ahogy fogalmaz, diplomával vagy anélkül, ezt még nem tudja. A nyelvvizsgán sok múlik, szakdolgozatot kell írni, és egy monodrámát is el kell készíteni. “Ez a vizsga. Aztán most már hál’ istennek azt is tudom – eddig ez nem volt biztos –, hogy a jövő évadra a Radnótiba szerződök, ott két új bemutatóm lesz, és forgatok is. (…) Megtanulok nem tönkremenni, és akkor biztos jó lesz. Talán később csinálhatom majd mindkettőt, a zenélést és a színházat együtt, csak ilyenkor, amikor ennyi munka van, ezt nehéz elképzelni” – hangsúlyozta a fiatal színész.

A teljes interjú itt olvasható.