Czakó Julianna: “Egy színésznőnek tisztában kell lennie azzal, milyen korszakai vannak”

2018 május 18. péntek, 10:00

Egyetlen új szerepet vállalt az idei évadban, mert októberben kislánya született. A Kabaré Mohácsi János rendezte változatában tért vissza  márciusban a miskolci színházba, az egyik szereposztásban ő játssza Sally Bowles-t. Czakó Juliannával a Borsod Online beszélgetett.

Czakó Julianna / Miskolci Nemzeti Színház: Kabaré

A Borsod Online interjújából:

Czakó Julianna elárulta: ” A három hónapos kislányomat hagytam otthon a készülő előadás kedvéért. Az anyaság részben praktikus állapot: kialakul a közös napirendünk, ehhez igyekszünk tartani magunkat. És az anyaság mindenekfelett szoros érzelmi kapocs: a kislányommal együtt töltött időnk fantasztikus, minden nélküle töltött perc keserves. Ott van velem, napról napra fejlődik, megjelennek a vágyai, kezd kialakulni a személyisége. A legnagyobb félelmem az volt, hogy mit is veszek el tőle azzal, ha nem vagyok vele. A színpadra visszatérést emiatt sokkal ijesztőbbnek gondoltam, mint ahogyan alakult. Mindenki sokat segített (…) A kollégák és Mohácsi János is – nagyon hálás vagyok ezért” – mondta.

A színésznő szerint “…mindenkinek meghatározó élménye, amikor gyermeke születik. Másként mondom ki a színpadon, hogy „terhes vagyok”, hiszen volt ilyen élményem a saját életemben – tudom, miről beszélek. De az élet sok más helyzetben is felkínálja a színész számára a fejlődést. Számomra most az a legfontosabb változás: nagyon erős koncentrációval tudok jelen lenni a próbákon és az előadásban. Bízom benne, hogy ez jóféle energiájú állapot és nem egy görcsös megfelelési kényszer, és hogy ez tartós is marad (…) Szeretném, ha megmaradna ez a sűrűbb, tudatosabb figyelem” – nyilatkozta Czakó Julianna.

Czakó Julianna / Miskolci Nemzeti Színház: Kabaré

Sally szerepéről elmondta: “Nem mondom, hogy teljesen sikerült volna. Különben is, ki vagyok én, hogy határozott állításokat tegyek. De ahhoz tartom magam, hogy ez: izgalmas szerep. Sally komplex lény (…) Megmagyarázhatatlan, hogy mit miért tesz. Férfiról férfira vándorolva éli az életét, egyébként szerintem tehetséges nő. Díva. Azt hiszem, nem igazán szerethető figura. A döntései alapján pedig máglyán kéne égnie. Az igazságát megtalálni ennek a nőnek, hogy miért ilyen, mi tette ilyenné, miért így kell élnie az életét, miért így él túl – ez okozta a legnagyobb nehézséget a szerep megformálásában. Nem mondhatok róla véleményt a színészetemmel. Én nem ítélhetem el őt” – szögezte le a színésznő.

A Kabaré üzenetéről Czakó Julianna így nyilatkozott: “Én nem akarnék megoldást adni senkinek. Olyan erős eszközökkel dolgozott János – akár az arculcsapás. Mindenki a saját gondolataival és érzéseivel megy haza, mindenkinek magának kell kitalálnia, ­hogyan továb”.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.