4 előadást és 1 bemutatót visz külső helyszínre a Radnóti – Kováts Adél válaszolt

2018 május 21. hétfő, 8:02

A III. Richárd POSZT-os meghívásáról és a felújítás miatti izgalmas kihívásokat tartogató következő évadról Kováts Adél igazgatót a Deszkavízió blog kérdezte.

A Deszkavízió cikkéből:

A Radnóti Színház előadásai immáron 3. éve szerepelnek zsinórban a POSZT versenyprogramjában, a Lear Király és a Futótűz után idén Andrei Serban rendezésével, a III. Richárddal vannak versenyben. “A Radnótiban egy külföldi rendező fordult meg eddig. A megújult Radnótinak célja, hogy a nemzetközi színházi élet része legyen, és a külföldi alkotóktól új impulzusok érjék a színészeket, ezért nagy várakozás előzte meg a munkát a társulat részéről. Andrei-t a világ első 10 legrangosabb színházi rendezője között tartják számon, a szakma doyenje, nagy öröm volt, hogy elfogadta a felkérést. Egy ilyen kicsi színház lehetőségei korlátozottak, de nagyon jól tudtunk együttműködni, és jól érezte magát nálunk” – számolt be a Radnóti Színház igazgatója.

Kováts Adél olvasópróbán a Radnóti Színházban / Fotó: Dömölky Dániel

Kováts Adél olvasópróbán a Radnóti Színházban / Fotó: Dömölky Dániel

Kováts Adél elmondta, nagyon örültek az idei országos színházi találkozó meghívásának. “A POSZT-on szeretünk lenni, hiszen a szakmánk legfontosabb eseménye, büszke vagyok, hogy az utóbbi három évben a Radnóti mindig jelen tudott lenni egy-egy fontos előadással a versenyprogramban” – tette hozzá.

A direktor arról is beszélt, hogy a Radnóti következő évada speciális lesz. “A színpadunk három házban foglal helyet egyszerre, az egyik a Paulay Ede utca 52., aminek a lebontása érinti a díszletbehordó folyosókat, tehát a következő évadban nem tudunk nagy díszleteket sem mozgatni, sem beépíteni. Az építkezés a színpadmélységünket érinti elsősorban. A színház nem zár be, egy kisebb, szűkített színpaddal fog működni, de négy előadásunkat és az egyik bemutatónkat így is ki kell vinnünk külső helyszínekre. A III. Richárdot és az Ádám almáit a Pesti Magyar Színházban, a Futótűzet és A párnaembert pedig az Ódry Színpadon játsszuk” – sorolta Kováts Adél.

A teljes interjú ide kattintva olvasható.