“Nem kell kompromisszumokat kötni” – Alföldi Róbert volt az utolsó Alinda vendége

2018 május 31. csütörtök, 10:47

Három év után véget ér Veiszer Alinda műsora a Hír TV-n. Az utolsó Alindában Alföldi Róbert kérdezte a műsorvezetőnőt.

A beszélgetés elején Alföldi elárulta: “Az nagyon erős visszaigazolás vagy bizonyíték, hogy amiről én úgy gondolom, hogy jól csináltam, arról másik is ugyanezt gondolják. Ezért vagyok most itt: nem a te két szép szemedért, hanem az ügyért” – fejtette ki a színész.

Veiszer Alinda szerint “Szuper volt ez a három év, mégpedig azért, mert sok évvel ezelőtt, amikor elkezdtem, azt gondoltam, hogy fontos lenne, hogy a kultúrára is essen legalább akkor fény, mint a politikára. Jó lenne, ha a kultúráról úgy tudnánk beszélni, hogy az egy kulturális közélet és igenis: pont akkora indulatokat képes fölkorbácsolni, mint a politika” – nyilatkozta.

A műsorvezetőnő elmondta: “Azt gondolom, hogy nem kell kompromisszumot kötni. Ebben az elmúlt három évben az volt a jó, hogy nem volt “bármi ár”: itt tényleg azok jöttek el, akiket mi fontosnak tartottunk és azt mondhatták, amit ők fontosnak tartottak és az én kérdéseimre teljesen szabadon válaszolhattak. De azért nem csak egy véleményű vendégek jöttek el és az sem biztos, hogy én mindennel egyet értek, amit nem opponálok hirtelen. Itt bármi elhangozhat, a lényeg, hogy én ne közvetítsek olyat, ami szégyenletes (…) Ennek a műsornak is az volt a célja, hogy fölmutasson dolgokat, amelyek segítenek jobbá tenni a világot, felhívja a figyelmet olyanokra, akik izgalmasak lehetnek és nem folynak mindenhonnan, de az nem dolgom, hogy megtérítsek valakit” – szögezte le Veiszer Alinda.

Arra a kérdésre, hogy ha egy dolgot változtathatna a világon, akkor az mi lenne, Veiszer Alinda így felelt: “Hogy legyen jobban elismerve a tudás, a hozzáértés. Csak egy picit kellene becsülni azokat, akik értenek valamihez. Hogy ne politikából dőljenek el a dolgok. A vendéglátósoktól kezdve, eljutva egészen a színházig vagy a médiáig, több megbecsülést azoknak, akik értenek ahhoz, amit csinálnak. Nagyon jó lenne, ha nem nyúlna bele a politika és nem mondanák azt nekik, hogy te ide nem jöhetsz” – hangsúlyozta a műsorvezetőnő.