Eötvös József-díjat kapott Bagó Gizella professor emerita

2018 június 03. vasárnap, 8:32

A SZFE hangképző-művésztanár professzora pedagógusnap alkalmából vehette át az elismerést.

A pedagógusnap alkalmából adott át állami kitüntetéseket Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere pénteken a Pesti Vigadóban. Bagó Gizella professor emerita, a Színház- és Filmművészeti Egyetem megbecsült oktatója az Eötvös József-díjat vehette át.

Az eseményen Kásler Miklós és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár átadta az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkáért járó Eötvös József- és az Apáczai Csere János-díjat, a felsőoktatás területén végzett kiemelkedő munkáért járó Szent-Györgyi Albert-díjat, a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért odaítélhető Brunszvik Teréz-díjat, valamint a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat.

Dr. Bagó Gizella méltatásakor elhangzott, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem hangképző-művésztanár professzoraként évtizedek óta rajongva tisztelt mestere prózai és zenés növendékeinek és a magyar színjátszás meghatározó személyiségeinek. Páratlan szakmai felkészültsége – az egyetemi oktatás mellett – prózai és zenés színházi előadások nélkülözhetetlen munkatársává tette. Az ő inspirációjának köszönhetően született meg közel nyolcvan új megzenésített vers a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem növendékeinek szerzeményeként.

Bagó Gizella korábban megkapta a Magyar Felsőoktatásért Emlékplakettet és az Artisjus-díjat is, 2001 óta a Magyar Tudományos Akadémia köztestületi tagja. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen most zárja negyvenedik tanévét, a szenátus idén adományozott neki professor emerita címet.

Fotók: Gálos Mihály Samu | SZFE