A komfortzónán túl – Mészáros Blanka válaszolt

2018 június 04. hétfő, 7:33

Mészáros Blanka hivatásról, családról és legújabb kitüntetéséről is nyilatkozott. A színésznőt az eji.hu kérdezte.

 

Az eji.hu cikkéből:

Idén nyerte el a fiatal színművészeket elismerő Soós Imre-díjat. “Éppen az öltözőben készültem az esti előadásra, amikor Máté Gábor, a Katona igazgatója hozta az értesítőt, hogy engem tüntettek ki a díjjal. Olyan kedves volt, látszott, hogy velem örül. Nagyon jól esett az elismerés, mert azt jelzi számomra, hogy amiben hiszek, amit csinálok, azt mások is elfogadják, annak van létjogosultsága. Önbizalom terén még van hova fejlődnöm, ezért különösen fontos számomra a visszajelzés” – árulta el Mészáros Blanka.

Mészáros Blanka a Berlin, Alexanderplatz próbáján a Katonában / Fotó: Dömölky Dániel

Mészáros Blanka a Berlin, Alexanderplatz próbáján a Katonában / Fotó: Dömölky Dániel

A Katona színésze elmondta, talán néha túlzottan is kritikus önmagával szemben, de azért azt is szokta érezni, hogy mikor sikerült megugrania az általa feltett lécet. “Ugyanakkor tudatosan törekszem arra, hogy a komfortzónán túl is kipróbáljam magamat. Persze könnyebb lenne az életem, ha nem akarnám állandóan feszegetni a határaimat. De akkor meg mi értelme lenne?” – tette hozzá.

Mészáros Blanka azt is elmesélte, melyik volt az a szerep, amelyben a legmesszebb került a komfortzónájától.  “Schilling Árpád Faust előadásán életemben először kellett meztelenül lépnem a közönség elé. Már a gondolat is sokkolt, hogy minek teszem ki magamat és a színésztársaimat, hiszen a meztelenségem nem csak az enyém, azt abban a pillanatban ők is kapják. Végül az összpróbán elérkezett a pillanat, hogy ledobjam a felsőmet. Életemben soha nem éreztem még magamat annyira kiszolgáltatottnak, mint akkor. Ekkor nagyon váratlan dolog történt: hirtelen összeállt bennem az egész szerep, minden apró darab, részlet, mondat a helyére került” – számolt be a színésznő.

A Szegedi Szabadtéri Játékokon a Rómeó és Júliával lépnek a közönség elé. “Színészóriásaink közül többen, akik Júliát játszották nálam idősebbek voltak: Tolnay Klári is már majdnem negyvenéves volt. Hozzájuk képest nyilván naivabb, gyermekibb Júliát fogok játszani. A világirodalom és a színháztörténet egyik legnehezebb női szerepe, mert bár nagyon fiatal, kora ellenére igen érett, nem hagyja magát sodródni az eseményekkel, amit eldönt, azt véghez is viszi. Sokkal tudatosabb, mint Rómeó” – mondta Mészáros Blanka.

A teljes interjú itt olvasható.