Mozart-opera bemutatójával adják át az Eiffel Műhelyházat

2018 június 20. szerda, 14:56

Világszinten is egyedülálló az Eiffel Műhelyház, amelyet január végén, Wolfgang Amadeus Mozart születésnapján egy Mozart-opera bemutatójával szeretnének átadni – közölte a Magyar Állami Operaház fő-zeneigazgatója az M1 aktuális műsorában.

Az új központ látványterve / Forrás: Operaház

Kocsár Balázs elmondta, hogy a csarnok nagyobb lesz, mint négy focipálya, lesz benne egy színházépület, két próbaterem, valamint a produkciók előkészületeit – díszlet, jelmez – is itt végzik majd. Nagy előrelépés, hogy minden egy helyszínen lesz elérhető – emelte ki. Az Operaház fő-zeneigazgatója beszélt arról is, hogy az idei évadban annak ellenére is sok előadást tartottak, hogy az Andrássy úti épületet felújítás miatt nélkülözni kellett. Reméli, hogy májusban az évadzáró ünnepet már ott tudják tartani – tette hozzá.

Idén a Kárpát-Haza OperaTúra keretében a történelmi Magyarország területén is tartottak előadássorozatot, amely pozitív élmény volt, ezért a jövő évadban egy kisebb formátumú vígoperával szeretnék bejárni ugyanazt az utat – hangoztatta Kocsár Balázs.

Az előzményekről itt adtunk hírt.