Új színházat nyit Gáti Oszkár Győrben

2018 július 05. csütörtök, 8:10

Kinőtte a Menház Színpadot, de marad a győri Kossuth utcában.

 

A polgári Győrnek éke volt egykor a Kossuth utca, ma az épületek többsége az enyészeté, szegény családok otthona. A színművész mégis ebbe az elfeledett városrészbe álmodja új színházát – számolt be a Kisalföld. A kivitelezőknek 2019. február 21-ére, Gáti Oszkár hetvenedik születésnapjára kell elkészülniük.

Gáti Oszkár / Fotó: 24.hu

Gáti Oszkár / Fotó: 24.hu

Győr közgyűlése pénteken elfogadta, hogy a Kossuth utca 29. alatti épületet 24 millió 980 ezer forintért eladja a színművésznek. A Kisalföld információi szerint a házban élő három család jobb lakhatási körülmények közé költözhet. Az újjáépítés költsége 200 millióra tehető.

“Úgy kell dolgoznom, hogy sikeres legyen a színház, akkor lesz bevételem. A sikert pedig csak a minőségi munkával tudom elérni: telt házas jó előadásokkal. A gagyira is találnék nézőt, de ez nagyon rövid ideig tartana” – fogalmazott Gáti Oszkár. “A Menház Színpad második évének a végén, mikor túl voltunk kétszáz előadáson, be kellett látnom, hogy a nézők művészi élményben tökéleteset kapnak, de a körülmények közel sem ideálisak a számukra. Kicsi az előtér, a művészekkel közös a mosdó, nincs büfé, hét óráig az ajtó előtt kell toporogni, hogy bejussanak a nézőtérre, a kerekesszékes nézőknek nincs akadálymentesített lehetőség” – tette hozzá.

Szeretnék komplex színházi élményt adni a nézőknek, hogy ne csak egy jó előadást, hanem közösségi, társasági élményt is kapjanak. Ne az utcán kelljen megbeszélniük a látottakat, hanem a nézőtéri társalgóban egy ital mellett. Négyszer nagyobb lesz a színpad, igazi deszkákkal, picit nagyobb a nézőtér, lesz büfé, társalgó, kiszolgálóhelyiségek. És egy névváltoztatás is előttünk van” – árulta el Gáti Oszkár.

Forrás: Kisalföld