Kiss Diána Magdolna: “A színházban már nagyon sok álomszerepet megkaptam”

2018 július 10. kedd, 8:00

Sokévnyi szabadúszás után jelenleg a székesfehérvári színház tagja, de filmekben is láthatjuk.

Az egyik főszerepet játssza Felméri Cecília készülő filmjében, a Spirálban és fontos szerepe volt az Egynyári kaland című sorozat 3. évadában, korábban pedig a Munkaügyekben. Kiss Diána Magoldnával Kovács Bálint beszélgetett.

Kiss Diána Mgadolna / Fotó: Szekeres Máté / Index

Az Index.hu interjújából:

Felméri Cecília készülő filmjében, a Spirálban Borbély Alexandra mellett ő játssza az egyik főszerepet, melyről Kiss Diána Magdolna így nyilatkozott: “Már télen forgattunk volna, de nem fagyott be a sződligeti horgásztó, így az én ősszel és télen játszódó jeleneteim felvétele átcsúszott idén év végére (…) Nem tudom, mi lesz, majd októberben kiderül. Nehéz ez a várakozás, már csak az olyasmik miatt is, mint hogy addig nem szabad vágatnom a hajamból, nem szabad lefogynom, nem szabad meghíznom, nem szabad frufrut vágatnom. A színészeknek vannak ilyen kötelezettségeik. Ezek hülye dolgok, de számítanak – én most örülök, hogy végre kifesthettem a körmeimet, és egy kicsit élvezhetem, hogy nő vagyok” – mondta.

Kiss Diána Magdolna szerint: “Az emberi lélek nagyon tág; szerintem mindenkiben van minden: dög, gyilkos, anya, matróna, pszichopata. Ha egy szerep nem a profilom, elkezdek gondolkodni azon, hol van meg bennem mégis, és felidézek egy olyan emléket, aminek köze van hozzá, és magamba tudok csípni, hogy na, ott pszichopata voltam. Nekem a legnehezebb szerep A jég volt: abban táncikálnom kell, és mindig úgy érzem, kínos vagyok, biztosan bénán vonaglok. Nehéz wampnek lennem” – szögezte le a színésznő.

Nagy Zsolt, Kiss Diána Mgdolna / Mundruczó Kornél – Proton Színház: Nehéz Istennek lenni / Forrás: Trafó

Arra a kérdésre, hogy filmes vagy színházi álomszerepre vágyik-e inkább, Kiss Diána Magdolna így felelt: “Színházban már nagyon sok álomszerepet megkaptam, jobbnál jobbakat játszottam, életemben talán most először van olyan szerepem, amit nagyon nem szeretek (…) A múltkor egy barátnőmmel buliztunk az Akváriumban, és a bárpultnál odajött egy lány, hogy hat évvel ezelőtt látott A jégben a Nemzetiben, és milyen jó volt. Fél órát beszélgettünk; nagyon jólesett (…) De a film számomra egy csoda; azt máshogy élem meg, mint a színházat. Filmen egy pillanat alatt kell remekművet alkotni, nem lehet mórikálgatni, ha aznap épp rosszabb kedvem van. Filmen máshogy, nagyon pontosan kell dolgozni, ezért számomra többet tud jelenteni egy filmes siker” – hangsúlyozta.

Kiss Diána Magdolna , Kádas József, Varga Lili / Vörösmarty Színház: Halál Thébában / Fotó: Pesti Tamás

Sokévnyi független színház és szabadúszás után két éve a székesfehérvári Vörösmarty Színházhoz szerződött, melynek kapcsán a színésznő elárulta: “A bizonytalanságot untam meg. Több színházba is elküldtem az önéletrajzomat – van, ahonnan fel se hívtak. Hargitai Iván (A Vörösmarty Színház rendezője – a szerk.) látott játszani Nyíregyházán, ő kérte meg Szikora János igazgatót, hogy nézze meg az önéletrajzomat. Az éneklés és a zenélés nagyon hiányzik. Ezt nem elégíti ki, de minden mást igen. Nekem a vérem a zenélés (…) Mundruczó Kornél mondta, hogy a mai napig nem tudja feldolgozni bennem ezt a kettősséget: előbb egy klasszikus operettben énekelek, aztán a sárban kúszom káromkodva az ő előadásában (…) Elég nehezen szakadtam el a HOPParttól; szakembernél is jártam ezzel és más problémámmal is. El kell tudni engedni a tudatot, hogy többé nincs velem az az alom, az a fészek, ahonnan jöttem. Nem szeretek rá gondolni, de minden, ami megtörtént, az nagyon szép emlék. A HOPPart a lelkem egy kis csücske; a családom” – mesélte.

A teljes interjú itt olvasható.