Elviszlek magammal – Hegyi Barbara D. Tóth Krisztával utazott

2018 július 12. csütörtök, 9:49

A színésznő, akit először különleges hangja miatt nem vették föl a Színművészeti Főiskolára, majd egy évvel később pont amiatt mégis, már 23 éve tagja a Vígszínház társulatának. Hegyi Barbarát D. Tóth Kriszta kérdezte.

 

Először a különleges hangja miatt nem vették fel a Színművészetire, mondván: “ilyen hang nincsen'”, másodszor viszont éppen azért igen. Ezért eleinte minden hanggal kapcsolatos feladatot elvállalt, hogy a közönség hozzászokjon. Ez olyan jól sikerült, hogy férje, Zorán is egy szinkronszerep kapcsán figyelt fel rá, először szakmai érdeklődésből. De nemcsak erről mesélt úton a Pesti Színházba, hanem arról is, hogy néhány hetes volt, amikor édesapja (többek között a Körhinta operatőre) meghalt, és édesanyja szinte apai szerepbe került. És arról is, hogy miért él még mindig abban a házban, ahol felnőtt, és mi lesz, ha a lánya egyszer úgy dönt, hogy ő viszont elhagyja a családi otthont.

A Vígszínház előtti időszakról Hegyi Barbara elárulta: “Eredetileg a kaposvári színházba hívtak, de addigra már elígérkeztem a József Attila Színházba, ahol gyakorlaton voltam. Nyolc évet töltöttem a József Attilában. Aztán egyszer részt vettem a 100 éves a Vígszínház gálaműsoron, ami annyira jól sikerült, hogy másnap Marton László felhívott, hogy jöjjek ide. Léner Péter (a József Attila Színház akkor igazgatója – a szerk.) persze nem örült, hiszen akkor már aláírt szerződésem volt a következő évadra, de azt mondta: “Ha hívják, akkor menjen” – mesélte a színésznő.

D. Tóth Kriszta kérdésére, hogy az idő múlását hogyan éli meg, így fogalmazott az 52 éves színésznő: “Én rendben vagyok, amíg nem vagyok akadályozva a szabadságomban és a mozgásomban. Miután mama vagyok, nem bánt, hogy mamákat kell játszanom. Egy színésznőnek amúgy is jót tesz, ha a saját koránál idősebb és fiatalabb szerepet is egyaránt játszania kell” – nyilatkozta Hegyi Barbara.

 

 
 

Kapcsolódó anyagok