Kulka János: “Elkezdtem megérteni, miért ért a betegség”

2018 augusztus 08. szerda, 12:02

A színész az ATV vendége volt, klinikai logopédusával érkezett az Egyenes Beszéd című műsorba.

Kulka János 2016-ban kapott stroke-ot, utána másfél évig kerülte a nyilvánosságot, agyi sérülése miatt beszédzavarral (afázia) küzd. Az már korábban kiderült, hogy a színháztól visszavonul, a filmszerepektől viszont nem zárkózik el. Ősszel már a mozivásznakon is feltűnik, a Liza, a rókatündér rendezőjének új thrillerében kapott szerepet.

Kulka János folyamatosan jár logopédushoz és zeneterápiára is. Logopédusa szerint rengeteget fejlődött, a színész azonban nem elégedett magával. A betegség következtében csak a beszéde sérült, intellektusa megmaradt, ezért néha úgy érzi, börtönbe zárva éli mindennapjait. Azt is elmondta, sok régi ismerőse zavarban van, amikor vele találkozik, nem értik meg, hogy csak a beszéde lett más, a jelleme nem.

A színész úgy fogalmazott, szégyelli magát, amiért stroke-ja előtt gőgös volt, most viszont úgy érzi, megvilágosodott, és elkezdte megérteni, miért érte őt a betegség. Kulka János arról is beszélt, a jövőben egy alapítványon keresztül is szeretné felhívni az emberek figyelmét az afáziás betegek küzdelmére.

 
 

Kapcsolódó anyagok