Lemondott Lőrinczy György az NKA alelnökségéről

2018 augusztus 21. kedd, 14:47

Az Operettszínház főigazgatója a teátrum élére benyújtott pályázata, valamint a mostanában szüneteltetett egyetemi oktatói tevékenységének folytatási szándéka miatt benyújtotta a lemondását, melyet Kásler Miklós miniszter elfogadott – írja az Origo.

Lőrinczy György

Lőrinczy György a Budapesti Operettszínház főigazgatója is, vezetői ciklusa februárban lejár, és azt mondta, hogy a napokban beadja a pályázatát a következő időszakra. Az NKA tisztségével kapcsolatban így nyilatkozott az Origónak:

Személyesen is találkoztam korábban Miniszter úrral. A Nemzeti Kulturális Alap alelnöki tisztsége a mindenkori miniszterhez kötődő, bizalmi feladat. Részben ezért, részben az Operettszínház főigazgatói pozíciójáért zajló pályázat, illetve a számomra oly fontos és egy ideig idő hiányában szüneteltetett egyetemi oktatói tevékenységem folytatása érdekében benyújtottam Miniszter úrnak a lemondásomat. Miniszter úr megköszönte a munkámat, és elfogadta az indokaimat a lemondásommal kapcsolatban. Egyébként, az irányításommal megálmodott és most szervezett, szeptemberben induló NKA 25 Fesztivál lebonyolításában azonban még részt veszek. Utódom kinevezéséig természetesen ellátom feladataimat.

Az Origo Információi szerint tehát Kásler Miklós miniszter személyesen találkozott Lőrinczy Györggyel, elfogadta az indokait a lemondását illetően, és érdemeinek elismerése mellett megköszönte a munkáját.

Mint ahogy arról már korábban beszámoltunk, az emberi erőforrások minisztere a Magyar Időknek adott interjújában pár napja leszögezte, biztosan lesznek változások az NKA élén. “A megbízatások lejártak, és itt is egy fordulóponthoz érkeztünk. Új időszak jön, amihez részben vagy egészében új emberekre van szükség” – fogalmazott az interjúban Kásler Miklós.

Forrás: Színház.org / Origo.hu