Molnár Áron alias noÁr: “Néztem a híreket és egyszercsak betelt a pohár”

2018 augusztus 29. szerda, 16:15

Molnár Áron a színészi karrierje mellett létrehozta a noÁr projektet: rap számokat ír olyan kérdésekről, amelyek bántják az igazságérzetét és amelyekért tenni akar. A PS Magazin kérdezte.

A felvetésre, miszerint mostanában elhalmozták filmekkel, sorozatokkal és háttérbe szorult a színpad, Molnár Áron úgy felelt: “6 évig voltam a Vígszínházban, már harmadéves koromban oda mentem gyakorlatra. Ebbe a 6 évbe rengeteg szerep belefért, sokat kaptam a Vígtől, de ugyanakkor azt is látnom kellett, hogy emellett szörnyen beszűkült és monotonná vált az életem. Reggel be a színházba, próba, aztán egy kis szinkron, este megint vissza a színházba, majd haza. Ez ment éveken át, ami egyrészt egysíkú volt, másrészt úgy éreztem, annyi minden van az életben, amit ki kell próbálnom! Az én lelkem szabadabb, minthogy megmaradjak egy kőszínháznál, mindamellett, hogy nagyon izgalmas és hasznos volt a társulati-kőszínházi lét. A Vígszínház után kipróbáltam magam más budapesti és egy vidéki színházban is, aztán beindult a filmezés, ami most valóban sokkal jobban érdekel. Ha csak az idei évet nézem, forgattam a Tóth Jánost (szituációs komédia Mucsi Zoltánnal főszerepben – a szerk.), aztán Orosz Dénes filmjét, közben ment A mi kis falunk 3. évada (RTL Klub – a szerk.), még októberben vár rám egy nagyon izgalmas film Tasnádi István rendezésében, novemberben pedig jön Ujj Mészáros Károly “X” című filmje, amit szuper volt forgatni” – számolt be a színész.

Molnár Áron Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Molnár Áron / Fotó:24.hu/Karancsi Rudolf

Arról is beszélt, hogy a munka mellett miként jut ideje a noÁrra. “Ebben valóban van most egy kis lelkiismeret furdalásom, de a terv az, hogy amikor október végén befejezem a forgatást, akkor csak ennek szentelem az időt, hisz igazából ez a legfontosabb nekem. Sokan kérdezik, miért most kezdtem bele a noÁrba, de amit nem látnak, hogy ez egy folyamat volt. Néztem a híreket, láttam az eseményeket és egyszer csak betelt a pohár. Bántotta az igazságérzetemet a kialakult helyzet és egyértelműen éreztem, ez így nem mehet tovább, tennem kell valamit. Most már akkorára nőtt a noÁr, hogy érzem a felelősséget, van olyan, aki rám ír, mikor jön már a következő szám. Iszonyat jó érezni, hogy ennyire várják, ugyanakkor ennek a felelősségnek megfelelően is kell viselkednem, hisz már nemcsak a fióknak, vagy a szűk környezetem szórakoztatására írom ezeket a számokat” – fejtette ki Molnár Áron.

A noÁr számok eddig a migráció, az oktatás és az összefogás témáit érintették. Arról, mit tervez most, a színész elmondta: “A következő témát egy olyan nő ihlette, aki csak úgy, teljesen ismeretlenül, de hallgatva számaimat rám írt messengeren, hogy életveszélyessé nyilvánították a házát és segítsek neki. Fogalmam nem volt, hogy mit tudnék én ott tenni, vagy hogy kihez tudnám küldeni. Ekkor kezdett el megfogalmazódni bennem a következő szám, amely a civil szervezetekről szól, olyan szervezetekről, melyekhez akár ilyen ügyekben, akár más, esetleg pszichés problémák esetén fordulhatnak az emberek. Szeretném összefoglalni őket egy honlapon, amelyhez már meg is van a segítség és egyúttal szeretném őket dalba is foglalni. (…)Egy ideig elfogadtam ezt a naiv „bélyeget”, de azt gondolom tényleg arról van csupán szó, hogy én máshogy látom a dolgokat. Az vagy, amit hiszel és én mélyen hiszem, hogy jó ügyet szolgálok, hogy a gyakorlatban is létrejöhet, megkapom hozzá a segítséget, hogy sikerülni fog. Fel sem merül bennem, hogy nem.”

A teljes interjú itt olvasható.