“Az embereket figyelni nagyon érdekes dolog” – Scherer Péter válaszolt

2018 augusztus 30. csütörtök, 7:38

Scherer Péter felfüggesztette nyaralását Szajki Péter készülő filmje, a Most van most című mozija miatt. A színészt a Nógrád megyei hírportál kérdezte.

A nool.hu cikkéből:

“A sztori szerint egy esküvő elől menekülő menyasszony bevágódik egy taxiba, és a taxisofőrrel egy roadmovie keretében különböző helyekre keverednek. Nekem epizódszerepem van. Az őrült hajszában betévednek egy halvendéglőbe, ahol egy hajdan jobb időket látott pincér szolgálja ki őket. Ez a felszolgáló leszek én. Egy színfoltja a filmnek. Kokettálok, dumálok velük, miközben végig az idősebb ember bölcsessége jellemez, aki, ha ránéz egy ilyen fiatal párra, leveszi, hogy ez menyasszonyi ruhában van, de már kicsit koszos, a másik meg pólóban, tehát nem a férje. Mindent lát és mindent tud, de mindent teljes diszkrécióval kezel” – mesélte a készülő filmben játszott szerepéről Scherer Péter.

Scherer Péter / Fotó: Zih Zsolt, MTVA

Scherer Péter / Fotó: Zih Zsolt, MTVA

Arra a kérdésre, hogy a valóságban is folyamatosan pásztázza-e a környezetét, a színész így felelt: “Az embereket figyelni – villamoson, padon ülve, strandon, étteremben – nagyon érdekes dolog. Ezt úgy hívjuk, figurales. Ebben nagy lehetőségek vannak. Főleg, amikor szerepre készülsz, de még nem kaptad el a karakterét. És egyszer csak meglátsz egy csávót, akinek a mozdulatai, gesztusai, mimikája pont olyan, amilyet neked kell megformálni.”

Scherer Péter arról is beszélt, hogy mi alapján dönti el, hogy egy felkérésre igent mond vagy nemet. “Nem kapok annyi forgatókönyvet, hogy hegyekben álljanak otthon, és azt mondhassam, ezt megcsinálom, a másikat nem. Sajnos. Valószínűleg George Clooney vagy Tom Hanks nagyobb merítésből válogat. Mozifilmre ritkán mondok nemet. Legfeljebb akkor, ha nagyon nem tetszik” – árulta el a színész, aki azt is elmondta, hogy bár régi barátjával, Mucsi Zoltánnal mindketten szabadúszó színészek, de mégsem teljesen, mert mindent mindig a Nézőművészeti Kft.-hez egyeztetnek. “Alapszabály, hogy nincs olyan munka, amelyért teljesen felrúgunk egy Néző kft.-s produkciót. Kivéve, ha Tarantino hív. Akkor lehet” – tette hozzá.

A teljes interjú itt olvasható.