Kováts Adél: “Igyekszünk megőrizni azt a fajta stabilitást, amit a Radnóti ad”

2018 augusztus 30. csütörtök, 12:05

Speciális évad előtt áll a Radnóti Színház, amely a szomszéd házban zajló építkezés miatt saját épülete mellett további helyszíneken is játszik az elkövetkező szezonban. Kováts Adél igazgató az ATV Start Plusz című műsorában mesélt a teátrumot érintő változásokról.

Kováts Adél hangsúlyozta, nem a Radnóti Színházat alakítják át, hanem mögöttük lesz egy építkezés, melynek következményeként néhány előadásuknak új helyszínt kellett keresniük, hiszen a színpad mélységét adó teret az építkezés idejére leválasztották. Az érintett előadások közül a III. Richárdot és az Ádám almáit a Pesti Magyar Színházban, a Futótüzet és a Párnaembert pedig az Ódry Színpadon fogják játszani.

Bizonyos előadások és néhány bemutató marad a Radnóti színpadán: Üvegfigurák; Egy piaci nap; Viva Bartók!; színArany; Szövegséták Esterházyval. Erre a szűkített színpadra tervezték az évad első két bemutatóját, Osztrovszkij: A művésznő és rajongói címmel egy keserű komédiát Valló Péter rendezésében és Székely Csaba: 10 című zenés ősbemutatóját Sebestyén Aba rendezésében. A színházigazgató kiemelte: “A lényeg az, hogy ebből a helyzetből a néző semmit ne érezzen, úgyhogy ezeket a körülményeket figyelembe véve, kisebb díszletelemekkel készült el tavaly az Üvegfigurák és az Egy piaci nap is” – mondta.

Kováts Adél elárulta: “Az évadnyitó ülésen elmondtam a társulatnak, hogy ez előző két éva arról szólt, hogy nyissunk és mozduljon meg a Radnóti, ami, úgy gondolom, sikerült is, de ebben az évben, a komfortzónánk elhagyásában, ebben a mozgásban lévő állapotban is meg kellene találnunk a pozitívumot, azt a fajta stabilitást, amit a színházunk ad” – mesélte.