Horgas Ádám Szegedről: “Hosszadalmas és gondos munkával állítottuk össze az évadot”

2018 szeptember 04. kedd, 8:01

A Szegedi Nemzeti Színház új főrendezője szerint sűrű év áll előtte, de tudja, hogy mire vállalkozott, és kíváncsian áll a rá váró feladatok elé. Horgas Ádámot a Szegedma.hu kérdezte.

A szegedma.hu cikkéből:

A színház idén nem csupán új főigazgatót kapott Barnák László személyében, hanem új tagozatvezető főrendezőt is. A váltások felkavarták a színház életét, többen is távoztak a társulattól. Az új főrendező szerint 6-8 ember cseréje ilyenkor normálisnak mondható, ahogy az indulatok fellángolása is.

Horgas Ádám / Fotó: vaskarika.hu

Horgas Ádám / Fotó: vaskarika.hu

A Valahol Európában című darabhoz nemrég hirdették meg a gyermekszínészek számára a szereplőválogatást. “Elvárás, hogy sokféle előadói adottsággal rendelkezzenek, és hogy hitelesen tudjanak létezni a színpadon. Elsősorban a darab rendezője, Szőcs Artur fogja a szereplőválogatást koordinálni és jóváhagyni” – számolt be a főrendező.

„Nekik még fejlődik a lelkük, és a színházban óriási hatások érik őket. Csak nagy felelősséggel és óvatossággal lehet gyerekekkel dolgozni. A saját gyerekemet nem is engedtem színházban szerepelni” – árulta el Horgas Ádám.

A főrendező elmondta, azért nincs kimondottan egy kedvenc darabja az idei évadból, mert nagyon hosszadalmas és gondos munkával állították össze Barnák Lászlóval a szezon műsorát. Mindegyiknek különböző okokból nagy a jelentősége. A Valahol Európában darabbal nagy tömegeket szeretnének megszólítani, de izgalmasnak ígérkezik a Lukáts Andor rendezésében színre kerülő Az utolsó üzlet is, mely Závada Pál drámájának ősbemutatója lesz.

A teljes interjú itt olvasható.