Az Operettszínház társulata Lőrinczy Györgyöt szeretné igazgatónak

2018 szeptember 11. kedd, 18:14

Az Operettszínház keddi igazgatóválasztásán a társulat bizalmát Lőrinczy György 53,4 százalékkal nyerte el, Szente Vajk 34,9, Kiss B. Attila 9,2 százalékot kapott, és volt 2,3 százaléknyi érvénytelen szavazat is  – írja a hvg.hu.

A hvg.hu cikkéből:

Az Operettszínházban az igazgatóválasztáson nemcsak a jelenlegi vezető, Lőrinczy György indult, hanem a tavaly zaklatási ügyek miatt eltávolított művészeti vezető, Kerényi Miklós Gábor (KERO), mellettük pedig Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető, illetve Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese.

Lőrinczy György

A jelölteket rendkívüli társulati ülésen hallgatták meg kedden délután, majd 423-an adták le a szavazatukat.

Kerényi Miklós Gábor a tanácskozás kezdetén visszavonta a pályázatát – mondta el a hvg.hu-nak Peller Károly, a Közalkalmazott Tanácsi Elnöke, arról azonban nem nyilatkozott, hogy az egykori művészeti vezető miért döntött így.

Peller Károly a Fideliónak elmondta, a pályázóknak fejenként tizenöt perc állt a rendelkezésére elképzeléseik ismertetésére, amit mindannyian ki is használtak. A színművész megjegyezte, a társulaton belül hetek óta az igazgatóválasztás a legfőbb téma.

„Mindenkit ez izgat, mindenki erről szeretne beszélni – nagyon sokan nem mernek erről beszélni. Talán ez most egy kicsit megnyugtató a társulat számára. Természetesen ez még csak a mi véleményünk, még a szakmai bizottságnak is lesz véleménye, és a végső döntést természetesen a fenntartó hozza meg.”

Forrás:Fidelio, hvg.hu