Kero: “Be kellett adnom egy pályázatot ahhoz, hogy beszélhessek a társulattal”

2018 szeptember 11. kedd, 16:44

Kedden délután az Operettszínházban tartották azt a társulati gyűlést, amelyen a színház dolgozói meghallgathatták a jelölteket.

Kerényi Miklós Gábor / Fotó: MTVA

Kerényi Miklós Gábor / Fotó: MTVA

A Blikk információi szerint Kerényi Miklós Gábor beszéde meglepő fordulattal zárult: “Szeretnék elnézést kérni mindenkitől, akit bántottam vagy megbántottam. Tudom, hogy nem leszek igazgató, nem is akarok az lenni. Két dolog miatt vagyok itt, az egyik, hogy jelezzem, hogy nem értek egyet Lőrinczy György pályazatával, a másik, hogy elbúcsúzhassak. De be kellett adnom egy pályázatoz ahhoz, hogy beszélhessek a társulattal” – mondta az összegyűltek előtt Kero.

Az Operettszínház egykori igazgatója, később művészeti vezetője zaklatási botrányai után volt kénytelen távozni a teátrumból. A színház főigazgatói pozícióját 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a júliusban kiírt pályázat nyertese. Kerón kívül Lőrinczy György művészeti menedzser, kreatív producer, a Budapesti Operettszínház jelenlegi főigazgatója, Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető és Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese pályázott.