Szente Vajk videóüzenetben ismerteti Operettszínházi pályázatát

2018 szeptember 11. kedd, 8:00

Rendhagyó módon, videóüzenetben foglalta össze terveit, célkitűzéseit Szente Vajk, rendező, szövegíró, színész, szerző. Minőség, alkalmasság, hozzáférhetőség – erre a három fő pillérre építené elképzeléseit a Budapesti Operettszínházban.

Szente Vajk azért döntött a videóüzenet mellett, mert úgy véli, nem mindenkinek van ideje elolvasni egy száz oldalas szakmai, gazdasági írást.

“Értékes színpadi műveket kell bemutatnunk a lehető legmagasabb szakmai minőségben, gazdaságosan működtetni az Operettszínházat és mivel ez egy nemzeti státuszú intézmény, ezért előadásainkat hozzáférhetővé kell tenni minden honfitársunknak” – mondta. Szente Vajk azt is elárulta, hogy missziójának tekinti, hogy világszerte megőrizzék az operett műfajának járó megbecsülést.

Műsorpolitikájáról úgy nyilatkozott a videóban: “Fontos feladat a klasszikus operett repertoár szinten tartása és emelése, emellett új magyar zenés művek létrehozása is.”

A zenés színészek képzését is szeretné fejleszteni, mert “az utánpótlásra mindig szükség van.” – fogalmazott, majd összegezve gondolatait, hozzátette: “A sikeres munka a csapatban és annak harmonikus működésében rejlik (…)”

A pályázatról:

A Budapesti Operettszínház főigazgatói pozícióját 2019. február 1-jétől öt évig töltheti be a júliusban kiírt pályázat nyertese. A pályázat benyújtási határideje augusztus 22-én járt le. – írta a Fidelio.

A megadott határidőig négy pályázat érkezett az alábbi személyektől:

Kerényi Miklós Gábor rendező, a Budapesti Operettszínház korábbi művészeti vezetője;
Kiss B. Atilla operaénekes, a Magyar Állami Operaház magánénekese;
Lőrinczy György művészeti menedzser, kreatív producer, a Budapesti Operettszínház főigazgatója;
Szente Vajk színész, rendező, műsorvezető.

Lőrinczy György múlt héten tette közzé a teljes pályázatát, melyet ITT is elolvashatnak.