Hartai Petra: “Bebizonyítottam, hogy helyt tudok állni ezen a pályán”

2018 szeptember 14. péntek, 8:00

Kaposvárra járt, Kocsis Pál osztályába, a gyakorlatát a szombathelyi Weöres Sándor Színházban töltötte, ahol 2016 óta ott társulati tag. Olyan rendezőkkel dolgozik együtt, mint Alföldi Róbert, Mohácsi János és Zsótér Sándor. Hartai Petrát a Hvg.hu kérdezte.

A Hvg.hu cikksorozata az 1990 után született magyar színésznők közül választotta ki azt a húszat, aki eddig a leginkább észrevetette magát mozifilmekben, tévésorozatokban és kisfilmekben, illetve a közeljövőben várható a berobbanása.

Hartai Petra / Fotó: Stekovics Gáspár

A Hvg.hu interjújából:

Arra a kérdésre, hogy melyik teljesítményére a legbüszkébb, Hartai Petra így felelt: “Arra, hogy a szüleimnek bebizonyítottam, hogy helyt tudok állni ezen a pályán. Sosem felejtem el, hogy amikor a Ványa bát megnézték, édesanyám és édesapám is sírt. El sem hittem, hogy apukám ott zokog. A nővérem meg is kérdezte, hogy apa, holnap bejössz az én munkahelyemre, és sírsz nálam is?” – mesélte.

A színésznő elárulta, a leginkább attól tart, hogy nem tudja majd összeegyeztetni a karriert a magánélettel: “Nekem mindennél fontosabb, hogy legyenek majd gyerekeim, legyen családom, de közben az is mindennél fontosabb, hogy azt csináljam, amit szeretek (…)  Lekerültem Szombathelyre, ott vagyok négy éve, nagyon szeretem, nagy szerepeket kapok, nagyon fontos és jó emberekkel dolgozhatok, de majd szeretnék Pestre jönni előbb-utóbb. Lett volna egy lehetőségem, de nem éltem vele. Annyira félek, hogy feljövök Pestre, és nem lesz jó (…) Erőszakos vagyok, és ez türelmetlenséggel párosul, meg azzal, hogy nagyon nem szeretem, ha a komfortzónámból kizökkentenek. Megvannak a kis rutinjaim. Például a kocsimat senki más nem vezetheti, a lakásomba is csak nagyon kevés ember mehetett fel eddig” -nyilatkozta.

Takács Géza és Hartai Petra / Magyar Színház: Folytassa, Ciceró! / Fotó: Juhász Éva

Hartai Petra elmondta: “Egy hónapja azt csinálom, hogy minden délelőtt próbálok a Pesti Magyar Színházban, esténként pedig játszom Szombathelyen. Ez azt jelenti, hogy délután levezetek, este pedig fel. Plusz három barátom elhagyja a színházat. Ma reggel valaki felhívott, hogy hogy vagyok, és kirobbant belőlem a feszültség. Jól vagyok, csak az idegrendszerem egy kicsit tropára van menve.Alapvetően nem vagyok egy görcsös ember a színpadon, de ha éneklésről van szó, megnyílik alattam a föld. Amikor elkerültem Szombathelyre, a Parasztoperával kezdtem, ami végig éneklés. Letettem a cigarettát, és naponta egy macinyi mézet megettem. Híztam öt kilót, de a hangom nem lett jobb” – idézte fel a színésznő.

A teljes cikk itt olvasható.