Pálmai Anna: “Ösztönösen csavarom ki a szívem”

2018 szeptember 24. hétfő, 15:17

Pálmai Anna az InStyle októberi számában arról mesél, milyen sokat kellett dolgoznia a belső harmóniáért. A Katona József Színház színésznője azt sem tagadja, hogy voltak olyan időszakok szakmai életében, amikor semmi másra nem vágyott, csak, hogy végre kialudhassa magát.

Az interjúban Pálmai Anna kiemeli a Kaukázusi krétakör című előadást, amely a szívem közepe, és ami minden egyes alkalommal megdolgoztatja a lelkét. „Ebben olyan feladatom van, amibe ha akarnék, se tudnék belelustulni, vagy nem tudnám félvállról venni” – fejti ki a színésznő. „Olyan ösztönösen csavarom ki a szívem és a gyomrom a színpadon, hogy egy ilyen este után nem tudom azt mondani, hogy akkor most hazamegyek, iszom egy zöld teát és lefekszem, mert másnap korán kell kelnem. Az idegrendszer még dolgozik, annak idő kell, hogy leálljon. Ilyenkor éjszakázom. Nekem igényem van arra, hogy előadás után együtt legyek a többiekkel, akikkel játszottam. Engem ez tölt föl.”

Pálmai Anna

A színésznő arról is beszélt, hogy amióta végzett az egyetemen, évi 3-5 bemutatót vállalt, amiért nagyon hálás, hiszen egy színésznőnek az a legjobb, ha szükség van rá és dolgozik, ugyanakkor rettenetesen el is fáradt. “Annyira megterhelte az idegrendszeremet, annyira csúcsra járattam magamat, hogy igazából már semmihez sem volt se kedvem, se türelmem. (…) Érdekes, hogy azzal együtt, hogy az elmúlt évek ilyen pörgősek voltak, ez a kor mégiscsak meghozott számomra valamiféle belső megnyugvást vagy belső békét. Végre képes vagyok különbséget tenni, hogy mi fontos és mi teljesen lényegtelen. Már nem ringatom magam abba az illúzióba, hogy engem mindenki szeret, és nem is akarok mindenáron megfelelni az elvárásoknak. Teszem a dolgom, és közben a hülyeségeket megpróbálom elengedni. Sok hülyeségem van… Volt” – árulta el Pálmai Anna.

Pálmai Anna

Anna arról is őszintén vall az InStyle magazinban, hogy abból semmi jó nem sül ki, ha piszkálják vagy fegyelmezik. „Többször találkoztam már azzal a velejéig hibás pedagógiával, hogy üvöltenek velem, hogy menjek tönkre, meg sírjak, meg dögöljek bele, de nálam ez nem vezet eredményre” – folytatja. „Ha munka közben feleslegesen túráztatják a lelkemet, attól csak begörcsölök és haza akarok menni… Láttam egy videót a Fehér Istenben szereplő kutya idomításáról. Kiderült a kisflmből, hogy ez a kutya mindent úgy tanult meg, és mindent, amit kértek tőle, úgy csinált meg, hogy dicsérték. Akkor fogalmazódott meg bennem tisztán, hogy nálam biztosan – de szerintem senkinél – nem működik a lelki terror. A kiegyensúlyozott lelkű emberek vonzanak, azok a kollégák és rendezők, akikkel bízunk egymásban, és akiket a nehéz helyzetekben sem hagy el a humoruk. Hál’ Istennek a Katonára inkább ez a jellemző!”

A teljes interjú az InStyle októberi számában olvasható.