A szakmai bizottság Kiss B. Atillát látná az Operettszínház élén

2018 szeptember 24. hétfő, 13:41
A társulat a jelenlegi direktort, Lőrinczy Györgyöt támogatja, de a szakmai bíráló bizottság többsége Kiss B. Atillára szavazott. A döntés a miniszter kezében van.
A múlt hét folyamán összeült a Budapesti Operettszínház igazgatói pályázatát elbíráló szakmai bizottság.
A Színház.org információi szerint a miniszternek ajánlatot tevő testület többsége Kiss B. Atilla operaénekes pályázatát támogatja.
Ahogy arról korábban beszámoltunk, indul még a posztért Szente Vajk színész-rendező és a társulat által támogatott Lőrinczy György jelenlegi főigazgató.
A bizottság tagjai között szerepelt Rost Andrea operaénekes, Vincze Balázs koreográfus, Balázs Péter a szolnoki és Kirják Róbert a nyíregyházi színhéz igazgatója, Hamar Zsolt, a Nemzeti Filharmonikusok főzeneigazgatója, Dubrovay László zeneszerző, Rónai Pál karmester és Peller Károly színész. Utóbbi két tag az Operettszínház képviseletében vett részt a voksolásban.
Információink szerint Kiss B. Attila 5, Szente Vajk 3, Lőrinczy György 2 szavazatot szerzett.

Tudomásunk szerint Kiss B. pályázatában leendő balettigazgatóként szerepel Apáti Bence balettművész és operatív vezetőként Kriza Zsigmond, a Fővárosi Nagycirkusz egykori vezetője.A döntést az EMMI minisztere hozza meg 30 napon belül.