Trokán Péter: “Elementáris élmény ennyi tehetséges fiatal közé bezuhanni”

2018 szeptember 27. csütörtök, 7:37

Újra egy tévésorozat állandó szereplőjeként láthatjuk a Jászai-díjas színészt. A családfőt alakítja az október 1-jén induló 200 első randiban. Trokán Pétert a Deszkavízió kérdezte.

 

A Deszkavízió cikkéből:

“Most meséltem épp az egyik rendezőnek, hogy milyen elementáris élmény számomra ennyi tehetséges fiatal közé bezuhanni. Amikor az első főszerepemet játszottam, Edelényi János Méz a kés hegyén című tévéfilmjében, akkor az első nap óriási formátumú színészek között találtam magam. Páger Antal, Sulyok Mária, Bessenyei Ferenc és Őze Lajos méregettek minket, fiatalokat, Jancsit, Fehér Gyuri operatőrt és engem, hogy vajon mit is tudunk? Aztán eljött a pillanat, amikor felkapták a fejüket, és ugyanezt átélem most én is. Nagyon jó, hogy ilyen sok tehetséges fiatal dolgozik a filmeken. A Szomszédok óta eltelt harminc év, borzasztó sok idő, és öröm látni, hogy a mai fiatalság hihetetlen természetességgel teszi a dolgát” – mondta Trokán Péter.

Trokán Péter / Fotó: VIASAT3

Trokán Péter / Fotó: VIASAT3

A színész elárulta, azok a családi problémák köszönnek vissza, és azok a kérdések merülnek fel a sorozatban, amiket ő is átélt a saját lányaival kapcsolatban. “Mikor repülnek ki a fészekből, és mi történik velük ezután? Közösen aggódtunk az édesanyjukkal azért, hogy minden úgy alakuljon az életükben, ahogyan szeretnék, és azon gondolkoztunk, hogy segíthettünk volna nekik” – tette hozzá.

Trokán Péter elmondta, októberben kezdik próbálni Szombathelyen a Titus Andronicust, amit egy filmrendező, Pálfi György rendez. Arra a kérdésre, hogy dolgozott-e már színházban filmrendezővel,  a színész így válaszolt: “Például Szabó Istvánnal a Madách Színházban, ő rendezte Müller Péter darabját, a Lugosit, ami a nagy, Hollywood-i karriert befutó, Drakula alakításával elhíresült Lugosi Béláról szólt. Darvas Iván játszotta vendégként a címszerepet. A filmrendezők kirándulnak a színház világában, számukra érdekes újdonság ez az egész, van bennük egy kis elfogódottság emiatt, de az a tapasztalatom, hogy mindig jól sülnek el ezek a munkák. Pálfi Gyurinak, ha jól tudom, nem ez lesz az első színpadi rendezése. A Titus Andronicus nem egy egyszerű történet, egy gyakorlott színházi rendezőnek is borzasztóan nehéz feladat, remélem jól sikerül.”

A teljes interjú itt olvasható.