Hajdu Tibor: “Végzősként arra van szükségem, hogy minél több mindent megismerjek”

2018 szeptember 28. péntek, 15:46

Október 1-jén, 21 órakor indul a legújabb magyar sorozat, a hétköznap esténként jelentkező 200 első randi a VIASAT3 műsorán. A széria főszereplője Luca, egy kis rádióadó munkatársa. Az ő egyik kollégáját alakítja Hajdu Tibor, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős színművész hallgatója, aki ebben az évadban a székesfehérvári Vörösmarty Színházban tölti gyakorlatát. Hajdu Tibort a Deszkavízió kérdezte a forgatásról és arról, mi vár rá ebben a színházi szezonban.

Hajdu Tibor / Fotó: Kukta Dóra

Hajdu Tibor / Fotó: Kukta Dóra

Arról, hogy kerül a sorozatba, Hajdu Tibor elmondta: “Telefonon kerestek, hogy szeretnének behívni egy castingra. Elmentem, felvettük a jelenetet és mondták,  hogy majd jelentkeznek. Kimentünk vendégjátékra Bulgáriába, egy fesztiválon játszottuk a Woyzeck című előadásunkat és másnap reggel csörgött a telefon, hogy nem kell mennem a további castingokra, mert kiválasztottak az egyik állandó szereplőre. Így lettem én Simon. (…) Ő a hangmérnök a rádióstúdióban. Picit zárkózott, de ahogy megyünk előre a történetben, úgy fejlődik majd a jelleme, kiderülnek a saját kis dolgai, hogyan is áll az emberi kapcsolatokhoz. Egy furcsa figura, nyers, nagyon egyenes, szókimondó, nem az a könnyen barátkozó típus. Állandóan ott van a hangmérnöki pultban, szerves része a társaságnak. Emiatt minden egyes jelenetet, történetet, ami a stúdióban zajlik, azt én is látom, hallom, néha kommentálom. Nagyon élvezem, hogy ilyen szinten benne lehetek a sorozatban. (…) Egy napi sorozat mindenki életében különleges kihívásnak számít. Picit meg is ijedtem először, a feladat nagyságától, de nagyon jó döntés volt belevágni” – mesélte a színész.

Arról is beszélt, hogy Székesfehérváron tölti a gyakorlatát. “Nagyon jó a társulat, sok ismerőssel. Évekkel korábban, az egyetem előtt, amikor stúdiós voltam a Nemes Nagy Ágnesben, akkor szerepeltem náluk először, Hargitai Ivánnál, a Mester és Margarita előadásban. Horváth Csaba volt a koreográfus, megismerkedtem már akkor a társulat nagy részével. Emiatt is olyan kicsit, mintha hazatérnék. Székesfehérváron hozzászokhat a szervezetem, milyen egyik bemutatóból a másikba esni. Milyen, amikor egyszer zenéset játszol, egyszer prózát, és vidéken erre nagyon sok a lehetőség. Székesfehérváron pedig Horváth Csabával a mozgás- és fizikai színházi részébe is bele lehet kóstolni, meg lehet szerezni a jó rutint, ahogy például most itt, a 200 első randi forgatásánál is. Nekem végzősként arra van szükségem, hogy minél több mindent megismerjek, hogy minél több emberrel, színházi formával, és stílussal találkozzam” – fejtette ki Hajdu Tibor.

A teljes interjút itt olvashatja.