“Nagy próbatétel ez” – Egy sorozat főszereplője lesz Gáspár Kata

2018 október 02. kedd, 9:10

A 200 első randi című sorozatot forgatja, és októberben a Magyar Színházban is próbál már – Gáspár Kata az Origónak mesélt.

Az Origo cikkéből:

“Egyszer csak felhívtak telefonon, hogy rám gondoltak a főszerepnél, menjek be egy castingra. Nagyon korán reggel volt, a Tóth János című sorozaton dolgoztam, épp mentem forgatásra. Jeleztem nekik, hogy egész nap kinti helyszínen leszek, nem tudok készülni. Így is megkaptam egy nagyon hosszú monológot, és úgy tűnt, hogy nem fogom tudni megtanulni. Persze átolvastam háromszor-négyszer, de nem volt az igazi… A stáb viszont nagyon kedves volt, mondták, hogy az sem baj, ha improvizálok. Egyszer felvettük a monológot és másnap hívtak, hogy enyém a szerep” – mesélte a 200 első randi válogatásáról Gáspár Kata.

Gáspár Kata a 200 első randiban / Fotó: Labancz Viktória, VIASAT3

Gáspár Kata a 200 első randiban / Fotó: Labancz Viktória, VIASAT3

Bő ötven nap forgatásnál jár a produkció, a színésznő hét napból ötöt dolgozik, nem sok pihenője volt a nyáron. “Nagy próbatétel ez, hogyan lehet humorral, idegekkel kibírni, de csak azt tudom mondani, hogy nagyon jó a csapat. Tudom, hogy ezt mondják sokszor a színészek, de itt tényleg nagyon jó! Ha mélypont van épp valakinél, megérzik, és már mennek is oda a többiek. 10-12 órát vagyunk a szettben, majd megy haza az ember szöveget tanulni másnapra. Ez nagy koncentrációt igénylő munka, sokszor nagyon fáradtak vagyunk, de ez azért van, mert nagyon jót akarunk létrehozni. Itt a színészek, stábtagok tényleg mindent beletesznek, hogy minden a lehető legjobban sikerüljön, így pedig édesebb a fáradtság” – fogalmazott Gáspár Kata.

A sorozat főszereplője egy emlékezetes külső helyszíni forgatást is felelevenített: “Ahogy az első részben is látható lesz, kinn állok egy háztetőn… és valóban kint voltam, méghozzá jó hosszan! Egy kaszkadőrhöz voltam hozzákapcsolva, ami persze nem látszik, de egy keskeny peremen, 45 méter magasan ácsorogtam, az kemény szituáció volt. És megcsináltam, nem akartam váratni a stábot, de teljesen érthető, ha valaki esetleg nem vállal be egy ilyen feladatot. De ebben a sorozatban egyébként kocsit is be kell tolnom, esek, kelek, összetöröm magam, elképesztő dolgokat művelek, amiket a való életben nem annyira.”

A teljes interjú itt olvasható.