Jordán Tamás listát kér az önkormányzattól, kik számítanak klasszikus írónak

2018 október 06. szombat, 8:23

Az Átlátszó szerint a szombathelyi közgyűlés Jogi és Társadalmi Bizottságának elnöke azt mondta, kívánatosnak tartaná, ha több magyar klasszikus művet játszana a szombathelyi színház.
Jordán Tamás, a teátrum direktora ezért listát kér a szombathelyi önkormányzattól: kik a klasszikus drámaírók, akiket preferálnia kell. A szombathelyi közgyűlési bizottság azért is kérdőre vonta a színházat, hogy miért játszanak ilyen sokat, ugyanis 40%-kal túlteljesítették az előírt előadásszámot.

A jegyzőkönyv szerint Jordán Tamás úgy fogalmazott: „Kit tartunk klasszikusnak? Szép Ernő klasszikus-e, Szomori klasszikus-e, akik már nem élnek? Általában arra szoktak gondolni, hogy Az ember tragédiája, Bánk Bán, Csongor és Tünde. Karinthy is egy klasszikus. Csurka is egy klasszikus. Nagyszerű Csurka darabok vannak, amiből nem egy időszerű is”.

A lap szóra bírta Jordánt, aki röviden annyit mondott, az elnökasszony kívánságát tudomásul vette és megpróbálja teljesíteni, ám jó lenne, ha kapnának egy listát a magyar klasszikusokról.

Forrás: 

Klasszikusíró-listát kér Jordán Tamás a szombathelyi önkormányzattól, hogy tartani tudja a kvótát