Móga Piroska: “Valami belső igazságnak kell megfelelni”

2018 október 09. kedd, 8:19

17 évesen jegyszedőként dolgozott a Katonában, amikor Deák Krisztina kiválasztotta az Aglaja címszerepére. A kaposvári egyetemen végzett, két évig a Radnótiban volt gyakorlaton, majd szabadúszó lett, és Y Csoport néven saját társulatot alapított. Móga Piroskát a HVG kérdezte.

A hvg.hu cikkéből:

“Félek az olyan helyzetektől, amikor úgy érzem, hogy nem szeretnek. Nagyon el tudok magányosodni ilyen szituációkban, saját magamat közösítem ki. Hajlamos vagyok rágódni dolgokon, ha valakivel konfliktusban maradtam. Igyekszem tudatosan figyelni arra, hogy oldjam fel ezeket a helyzeteket, mert tényleg egyszer élünk, és ez már az” – mondta Móga Piroska.

Móga Piroska / Fotó: Valuska Gábor, film.hu

Móga Piroska / Fotó: Valuska Gábor, film.hu

“Gyermekkoromban megszoktam, hogy meg akarok felelni a két nővéremnek, a szüleimnek, az osztálytársaimnak. Aztán szépen lassan rájöttem arra, hogy valami belső igazságnak kell megfelelni. Így tudom elérni, hogy ne foglalkozzak a rossz véleményekkel, a rosszindulattal” – fogalmazott a színésznő.

Arra a kérdésre, hogy melyik teljesítményére a legbüszkébb, Móga Piroska így felelt: “A Kóda című előadásunkra. Az az életem egy olyan pillanatában született, amikor két kézzel, a hajamnál fogva kellett kihúznom magam a gödörből – és sikerült. Ilyen szempontból jó néha a gödör aljára kerülni, hogy bizonyíthasd, meg tudom csinálni.”

A színésznő azt is elárulta, attól tart a leginkább, hogy egyedül marad. “Ez egy konstans félelem. Nem bírom, ha kimaradok valamiből, vagy ha egyedül hagynak. Szerintem ez is egy gyerekkori dolog: ha a legkisebb gyerek vagy, a nagyok sokszor együtt csinálnak valamit, akkor ez egy ismétlődő élmény. Nem akarod elveszíteni a többieket, téged ne hagyjanak magadra” – mondta Móga Piroska.

A teljes interjú itt olvasható.