Mission possible – Ifjúsági bűnmegelőzési program indul a Káva közreműködésével

2018 október 17. szerda, 16:14

Lehetséges küldetés (Mission possible) elnevezéssel bűnmegelőzési programot indít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a projekt középpontjában az ifjúságvédelem áll.

Szoboszlainé Schiller Zsuzsanna rendőr alezredes, a kapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője az MTI-nek elmondta, a hárommodulos programot a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával szervezték meg. A tanév végéig bűnmegelőzési színházi előadásokat tartanak az internet veszélyeiről Pest és Nógrád megye középiskolásainak, és az előadások után szakértők beszélgetnek a gyerekekkel. A program működtetésében a Káva Kulturális Műhely és a Nézőpont társulat működik közre. Emellett a pedagógusok és a bűnmegelőzési szakemberek szakmai kapcsolatának fejlesztésére háromnapos bentlakásos tréninget szerveznek, amellyel viselkedés-módszertani segítséget szeretnének nyújtani a résztvevőknek.

Az alezredes kitért arra, hogy a program harmadik modulja egy kétfordulós játékos vetélkedő lesz. Az első fordulóban bűnmegelőzési plakátokat készítenek majd, a másodikban pedig a diákoknak és a rendőröknek közös csapatokat alkotva kell különböző állomásokon feladatokat megoldaniuk. A szervezésben részt vesz a Magyar Vöröskereszt Pest megyei szervezete és a katasztrófavédelem megyei igazgatósága is.

Forrás: MTI, Színház.org