Tarlós István Orbán Viktorhoz fordul a kultúr-tao megszüntetése miatt

2018 november 02. péntek, 23:04

Levelet ír a kulturális/színházi tao ügyében Tarlós István főpolgármester a miniszterelnöknek, és kéri, hogy Orbán Viktor fontolja meg: csak a konkrét szabálytalanságok, csalások esetében járjanak el, ne a támogatási formát szüntessék meg.
Tarlós István a kulturális/színházi tao ügyében levelet ír a miniszterelnöknek, és kéri Orbán Viktortól annak megfontolását, hogy csak a konkrét szabálytalanságok, csalások esetében járjanak el, ne a támogatási formát szüntessék meg. Ezt a főpolgármester közölte érdeklődésünkre.

Gulyás Gergely a múlt heti kormányinfón erősítette meg az ATV kérdésére, hogy ebben a formában a csalások, visszaélések miatt nem működik tovább a kulturális tao, várhatóan majd az EMMI, illetve a kulturális kormányzat pályáztatással osztja el a támogatásokat.

Tarlós István most azt is tudatta: szeretné, ha a budapesti színházak esetében a kulturális tao-támogatások értékét változatlanul garantálná a kormány. Neki külön is fontos, hogy a Madách Színház és a Centrál Színház támogatása ne csökkenjen.

A kancelláriaminiszter csütörtökön az éves kerettel kapcsolatban azt mondta, hogy az állami támogatás összege nem fog csökkenni.

Orbán Viktor és a főpolgármester novemberben találkozni fognak – a hónap közepén írják alá a fővárosi fejlesztésekről/tervekről a megállapodást -, előtte Tarlós István nyilván tud személyesen is egyeztetni a miniszterelnökkel a kulturális tao-ról.