“Nem értem a félszeg apátiát” – Horgas Ádám közleménye a tao ügyében

2018 november 19. hétfő, 7:08
Több színház fordult a napokban közleménnyel a nyilvánosság felé, mert létüket és működésüket veszélyezteti a kultúr-tao eltörlése.

Horgas Ádám rendező a Facebookon közölte, hogy a decemberben kezdődő Táncos a sötétben című musical rendezését lemondták a Játékszínben, szintén a tao-ügy kapcsán.
Horgas Ádám posztját változtatás nélkül közöljük:

“A TAO helyzet miatt a Játékszín arra kényszerült, hogy lemondja a rendezésem, a Táncos a sötétben-t, mely decemberben kezdődött volna, nyár óta dolgozunk rajta. Mintegy 30 ember munkája.
Volt egy kidolgozott javaslatom a TAO ügy kapcsán, amit érdemi reakció nélkül hagytak a szakmai szervezetek. Ez jelenleg is elérhető. Álszent dolog volna, ha panaszkodnék. Dolgozhatok Szegeden egy csodás társulattal. De sosem fogom elfelejteni azt a 20 évet, amit független társulatokban töltöttem, ismerem a mindennapi egzisztenciális küzdelmüket. Az egész szakma felelősségének, -így az enyémnek is -tartom, hogy odafigyeljünk és segítsük egymást. Nem értem a félszeg apátiát. Nem akarom, hogy a gyerekeim ne láthassák azokat a gazdag értékekkel teli műhelyeket, amelyek miatt szerelmes lettem a Színházba.

Horgas Ádám / Fotó: Pótszékfoglaló

Mit tehetek most? Először is minden gyerekem nevében utalok a Stúdió K-nak, akik 10.000 forintonként kalapoznak a túlélésért. (Uramisten!!! Láttátok a Peer Gynt előadást?! Hogy fordulhat elő, hogy egy ilyen csapat léte megkérdőjeleződik?!) A szakma keresi az ideológiai elkötelezettségen túli közös nevezőt. Ez nem az?! Ki tud ezzel egyetérteni?

Anyám egyszer azt mondta, ha komoly problémáid vannak, figyelj oda a máséra és a tiéd is megoldódik. Nekem ez tetszik. Nektek?”