Megszűnnek a Dumaszínház gyerekelőadásai – Közlemény

2018 november 20. kedd, 11:33

A tao-támogatás megszüntetése miatt bezár a Dumaszínház – Gyerekhajó.

A Dumaszínház – Gyerekhajó közleménye:

Kedves Nézőink !

Talán értesültek arról, hogy 2019. január 1-jétől megszűnik az előadóművészeti szervezeteknek utalható tao (társasági adó), amely révén a magánszféra eddig rendkívül komoly támogatáshoz juttatta a magyar kultúrát. Többek között zenekarok, táncművészeti csoportok, színházak működését segítették ily módon. A tao-támogatás jelentős bevételi forrásunk volt. Ez nem lesz. A jegybevételből nem tudjuk működtetni a Színházunkat.

Nem tervezhetünk a bizonytalanságra, ígéretekre, jóslatokra. Nem lehet azt mondanunk, vágjunk bele mégiscsak, aztán lesz, ami lesz. Így nem képes működni egyetlen intézmény sem. Mivel még nem tudni, lesz-e, s ha igen, milyen feltételekkel bármilyen más támogatási forrás a kieső tao miatt, arra kényszerülünk, hogy 2019. január 1-jétől megszüntessük öt éve sikeresen működő színházunkat.

Mivel gyermekszínház vagyunk, most várjuk a Jó tündért aki megmenti az értékes előadásainkat, színészeinket.
Ha a megmentőnk belibben , értesítjük nézőinket. December 23-ig teljes erővel és szeretettel játszunk Nektek! A színész olyan mint a bohóc, nevettet, játszik akkor is, ha a maszk mögött zokogni tudna…