A Szabadtéri Színházak Szövetségéhez csatlakozott a Kultkikötő

2018 november 27. kedd, 11:51

Egyhangúan választotta tagjává a szövetség a Kultkikötőt, a hétfői találkozón többek között a TAO-val kapcsolatos kérdésekről is egyeztetett a szakmai szervezet.

A Szabadtéri Színházak Szövetségének tagjai hétfőn Balatonföldváron találkoztak. A több mint 20 éves múltra visszatekintő, a hivatásos magyarországi szabadtéri színházakat tömörítő szakmai szervezet kihelyezett elnökségi ülésén Nagy Viktor, a Kultkikötő alapító igazgatója bemutatkozó prezentációban vázolta a 14. évadát kezdő Balaton-parti programsorozat múltját, és a jövővel kapcsolatos terveket. Az elnökség ezt követően egyhangúan választotta tagjai közé a Kultkikötőt.

„Nagyon örülünk annak, hogy a bemutatkozóban is felvázolt víziónknak most már az is része, hogy a legnagyobb szabadtéri összművészeti fesztiválokkal közösen gondolkodhatunk olyan húsba vágó kérdésekről, mint például a nemrégiben megszüntetett TAO helyébe lépő támogatási rendszer kidolgozása. Bízunk benne, hogy egymást segítve, és egymást támogatva a szabadtéri színházak, így a Kultkikötő hangja is hallatszik majd az egyeztetéseken, amelyek már megkezdődtek a kulturális tárca és a Szabadtéri Színházak Szövetsége között” – fogalmazott az ülés után Nagy Viktor.

A hétfői ülésen még sok más, a szabadtéri színházak működését és jövőjét érintő, halaszthatatlan kérdésről egyeztetett a Pócza Zoltán (Kőszegi Várszínház) vezette szakmai grémium, amelynek a frissen csatlakozott Kultkikötő mellett az Agria Nyári Játékok, az Esztergomi Várszínház, a Gyulai Várszínház, a Kisvárdai Várszínház, a Kőszegi Várszínház, a Szabad Tér Színház, a Szarvasi Víziszínház, a Szentendrei Teátrum és Nyár, valamint a Zsámbéki Színházi Bázis is tagja.