Törőcsik Franciska: “Jól érzem magam itt, ahol vagyok”

2018 november 28. szerda, 7:42

A BUÉK című filmről és eddigi egyetlen “színészi haláláról” is mesélt Törőcsik Franciska a Marie Claire magazinnak.

 

A Marie Claire cikkéből:

“Ugyanúgy castingon kaptam a szerepet, mint eddig szinte mindig. Két forduló is volt, és bár korábban dolgoztunk már együtt Goda Krisztával, ilyenkor ugyanúgy meg kell győzni a rendezőt, mintha először találkoznánk. Izgultam, mert nagyon szerettem volna megkapni ezt a szerepet” – mesélte a BUÉK című film szereplőválogatásáról Törőcsik Franciska.

Törőcsik Franciska / Fotó: femina.hu

Törőcsik Franciska / Fotó: femina.hu

A színésznő arról is mesélt, hogyan jutott el korábban Japánba is. “15 évesen megtaláltak egy hazai modellügynökségtől, de akkor én ezt nem akartam, rá egy évre azonban mégiscsak azt gondoltam, próba-szerencse, és belevágtam. (…) Az Astorián található McDonald’s-ban odajött hozzám egy ügynökség vezetője. Akkor még visszakoztam, de amikor láttam, hogy egy másik lány is modellkedik a gimiben, ezen felbátorodva végül úgy döntöttem, kipróbálom magam. Élveztem a fotózásokat, de inkább lehetőségként tekintettem az egészre, amelynek segítségével utazhattam és nyelvet tanulhattam. Amikor viszont úgy nézett ki, hogy megyek Japánba, felvettek a Színművészetire. Így tört derékba a modellkarrierem” – mondta Törőcsik Franciska.

Külföldre irányuló ambícióival kapcsolatban elmondta, most jól érzi magát itt, ahol van. “Négy évig voltam a fehérvári színház tagja, most már egy éve szabadúszó vagyok. Korábban megfordult a fejemben, hogy külföldi ösztöndíjakkal próbálkoznék, szívesen kiköltöztem volna Berlinbe. Ott egyébként már van ügynököm is, ő küldözgeti rendszeresen a casting lehetőségekről szóló felhívásokat” – tette hozzá.

Törőcsik Franciska nemrég szerepet kapott a Magyarországon forgatott Vaksötét című amerikai horrorban. Ebben egy szót sem kellett beszélnie, viszont leöntötték szurokkal, miután távozott az élők sorából. “Ez volt eddig az egyetlen színészi halálom. Bár a Hamletben, Ofélia szerepében is el kellett haláloznom, az nem a közönség szeme láttára történt. A film rendezője azt kérte tőlem, hogy a halálom pillanatában hálával nézzek a főszereplő lányra, hiszen mégiscsak megpróbált tenni értem valamit, de közben számomra az is fontos volt, hogy a jelenet biológiai értelemben is hiteles legyen. Érdekes színészi feladat volt” – számolt be a színésznő.

A teljes interjú a Marie Claire-ben olvasható.