Mácsai Pál ismét megpályázza az Örkény vezetését

2018 december 02. vasárnap, 11:54

Nem kapott új szerepet és nem rendez ebben az évadban az Örkényben, “nem fértem be” – fogalmazott Mácsai Pál az InfoRádiónak.

Mácsai Pál / Fotó: Menház Színpad

Mácsai Pál / Fotó: Menház Színpad

“Azért nem rendezek, mert nem fértem be” – indokolta a direktor. Mint mondta: évente három nagy művet tudnak színpadra vinni, Ascher Tamás és Mohácsi János két évente dolgozik az Örkény Színházban, a Stúdióban pedig Polgár Csaba és Gáspár Ildikó rendez.

“Hogy nem játszom, annak pedig az az oka, hogy nem osztottak rám szerepet” – emelte ki a színigazgató. “Lelkük rajta, de nagyon helyesen tették. Se szerepelvárásom, se szerepvisszaadási indulatom nincsen” – tette hozzá.

Mácsai Pál azt is elárulta, készül a jövőre esedékes igazgatóválasztásra. “Nem lenne helyes ebből kiszállni, és nincs is okom” – mondta, hozzátéve: van benne elég erő és kedv a folytatásra. Az Örkény Színház igazgatója kiemelte: olyan konstrukcióban gondolkodik, hogy kevesebb hivatali üggyel kelljen foglalkoznia.

“Kiegyensúlyozott, napbarnított, mosolygó szemű, kialudt, szilárd anyagi kondíciókkal rendelkező színházigazgató, aki játszik is, meg rendez is, meglehetősen ritka” – fogalmazott Mácsai Pál.

Forrás: infostart.hu

 
 

Kapcsolódó anyagok