“Mindenki arra számított, hogy engem most szétszednek” – Szamosi Zsófia D. Tóth Krisztával utazott

2018 december 07. péntek, 13:01

Szamosi Zsófia a napokban újabb díjat nyert az Egy nap című filmben nyújtott alakításáért a kairói filmfesztiválon. A színésznő Pataki Ági producerrel volt D. Tóth Kriszta vendége az Elviszlek magammal műsorában.

Szamosi Zsófia elmesélte, hogy a Mindenki című rövidfilm tavalyi Oscar-díja után nagyobb hatásra, több felkérésre számított. Pedig a mai napig ő az egyetlen magyar színész, aki Hollywoodban átvehette a filmes világ legrangosabb elismerését.

„Mindenki arra számított, hogy engem most szétszednek. Folyamatosan kérdezték tőlem, hogy mit csinálok. Én épp akkor fejeztem be az Egy nap forgatását, de hát ezt a szerepet már korábban megkaptam, ezt nem az Oscar hozta. De az Oscar nem hozott megkeresést. Akkor egy picit csalódott voltam. Most már azt mondom, hogy talán még jól is jött. Mert teherbe estem, és nem kellett egy ellenállhatatlan ajánlatot visszautasítanom a babám miatt” – tette hozzá a színésznő.

Szamosi Zsófia épp az anyaságról szóló Egy nap utolsó forgatási napja előtt tudta meg, hogy babát vár, és azóta leginkább most nyolc hónapos kislányával foglalkozik. Érdekes, hogy először épp azért nem hívták az Egy nap castingjára, mert a rendező, Szilágyi Zsófia inkább anyuka színésznőket, vagy akár amatőr anyákat keresett a szerepre.

Hogyan élte meg, hogy egy éven belül veszítette el édesanyját, született gyermeke és állt az Oscar-díjátadó színpadán, valamint arról, hogy Pataki Ági pontosan mit gondol a magyar rendezőkről, és a véletlenek szerepéről saját karrierjében, a wmn.hu Elviszlek magammal című sorozatának legújabb részében mesélnek.

A Pataki Ágival és Szamosi Zsófival készült beszélgetés D. Tóth Kriszta Elviszlek magammal című műsorának legújabb epizódjában a wmn.hu magazin YouTube-csatornáján látható.