Lengyel Tamás: “Én a szövetséget tényleg szövetségnek gondolom”

2018 december 12. szerda, 8:14

A BÚÉK című filmről és a Mi kis falunk új évadól is kérdezte Lengyel Tamást a Szeretlek Magyarország.

A Szeretlekmagyarorszag.hu cikkéből:

A kérdésre, mi alapján választja ki, hogy milyen szerepet vállal el, a színész úgy válaszolt: “Magyarországon ez sajnos nem így megy. Az embernek nagyon ritkán van választási lehetősége. Most már talán. De nem hiszem, hogy van olyan film, amire nemet mondanék. Az is igaz, hogy olyan előzetes szűrőn megy át egy sorozat vagy egy film, mire megvalósulhat, hogy hozzám már szinte el sem jut olyan, ami vállalhatatlan lenne. Inkább csak szerencsém van, hogy olyan munkák találnak meg, amikben mindig más karaktert játszhatok.”

Lengyel Tamás / Fotó: dumaszinhaz.hu

Lengyel Tamás / Fotó: dumaszinhaz.hu

December elején került a mozikba Goda Krisztina BUÉK című filmje, amely a Teljesen idegenek című olasz film remake-je. “Nagyon bírtam. Épp ezért örültem, amikor elhívtak a magyar változat castingjára. Annyira jó alaphelyzetek vannak benne és olyan jó karakterek, hogy azt gondoltam, bármelyiket nagyon jó lehet eljátszani” – hangsúlyozta Lengyel Tamás, aki saját szerepéről szólva úgy fogalmazott, túlteng benne a vitalitás. “Nehezen mond nemet. Azt gondolom, nagyon sok benne a bizonytalanság, amit próbál kompenzálni, de közben látom benne a hajlandóságot a változásra” – tette hozzá.

A felvetésre, miszerint a BÚÉK azt feszegeti, mennyire láthatnak bele mások az életünkbe, és mennyire jó vagy nem jó, hogy belelátnak, Lengyel Tamás elmondta: “Ha nem nyílt a kommunikáció, és nem őszinteség az alapja, legyen az szülői, baráti vagy szerelmi kapcsolat, akkor nem jó. Nekem ilyen titkaim nincsenek, én a szövetséget tényleg szövetségnek gondolom. A szerelemem, az igaz barátaim felőlem akár bele is nézhetnek a telefonomba”.

A színész azt is elárulta, még nem tudja, milyen munkák várnak rá a közeljövőben. “Reméljük, hogy a legújabb 12 rész sikeres lesz A mi kis falunkból, és akkor lesz negyedik évad, de nem tudom még, mi lesz. Azt is remélem, hogy a BÚÉK-nak lesz akkora közönség sikere, hogy ennek köszönhetően más mozifilmben is szerepelhetek majd. Szóval ezek a reményeim, de nincs semmi konkrét. Ami biztos, hogy januárban a Centrál Színházban kezdek próbálni. Március 8-án lesz a bemutató. A szerző Nina Reine, a darab címe Nemek és igenek. A partnereim Schmied Zoli, Bata Éva, Kovács Patrícia, Pokorny Lia, Bereczky Zoli lesznek, és Puskás Tamás rendezi”.

A teljes interjú itt olvasható.