Elindult az Átrium Mecénás Program

2018 december 26. szerda, 7:43

Exkluzív jogosultságokat, kedvezményeket és zártkörű rendezvényekre való bejutást ajánl nézőinek az Átrium támogatásért cserébe. A programra december 31-ig lehet előregisztrálni.

 

Az Átrium Film-Színház közleménye:

Az Átrium a kultúrtao eltörlésével új, az alapvető működését veszélyeztető helyzetbe került. Hisszük, hogy azok az alkotók, stábtagok és munkatársak, akik olyanná teszik az előadásokat és az Átriumot, amilyen, érdemesek kell, hogy legyenek a kulturális támogatásra. A kormányzat megnyilatkozásai szerint ilyen szándék létezik is, de a formájáról, bevezetéséről nem lehet tudni semmit. A rendszer kihirdetésének hiányában nincs időnk, lépnünk kell, és ezt csak közönségünk segítségével tudjuk megtenni.

Az Átrium Mecénás Program egy olyan kezdeményezés, amiben 2 000 magánszemély vagy cég részvételére számítunk, és akik Arany, Ezüst, Bronz fokozatú tagként havi rendszerességgel tudják támogatni az Átriumban folyó munkát. Kérjük Önöket, hogy álljanak mellénk, hogy még sokszor meg tudjuk hirdetni műsorunkat. A tagságért cserébe a legkülönbözőbb exkluzív tartalmakat, máshogyan hozzá nem férhető jogokat és kedvezményeket kapnak majd. Ha van 2 000 támogató, akkor van és lesz minden, ami Átrium. Ha van 2 000 támogató, akkor annál is több lesz, mint ami most, hiszen egy erősebb közösséget tudunk építeni és tényleg addig lesz, amíg csak lehet.

A túlélésünkhöz nézőinkre nagyobb szükség van, mint valaha. Jöjjenek, nézzenek, bennünket. Tudjuk: minden egyes jegy megvásárlása, minden egyes támogatásként átutalt összeg az önök bizalmát és segítségét fejezi ki. Igyekszünk megköszönni és meghálálni azzal, hogy úgy dolgozunk, ahogy eddig: szabadon, kérdezve, szórakoztatva, a közös ügyeinkről beszélve. Mert úgy hisszük: valódi, tartalmas, a közönséget komolyan vevő színházat csak így lehet. Amíg lehet.

Átrium Mecénás Program
2019. január 1-től

Tagság időtartama: 12 hónap (felfüggesztésre, megszüntetésre év közben van lehetőség)
Előregisztráció: 2018. december 31-ig ide kattintva (közvetlen elérhetőség: tamogatas.atrium.hu)
Elérhetőség: tamogatas@atrium.hu – regisztrálni levélben is lehetséges!

Arany fokozat – és amit adni tudunk érte

maximum 150 fő
havonta 40 000 Ft
év végi gálaműsor és állófogadás
premier és főpróba elővásárlási jog a megnyitott jegyek mértékéig
dedikált plakátok és műsorfüzetek
jegyárkedvezmény 20% (maximum 10 db/hó)
elővásárlási jog a havi előadásokra (24 órával a jegyek megnyitása előtt)
átriumos ajándéktárgyak
hóközi egyedi ajánlatok

Ezüst fokozat – és amit adni tudunk érte

maximum 500 fő
havonta 20 000 Ft
dedikált plakátok
főpróba elővásárlási jog a megnyitott jegyek mértékéig
év végi koncert és állófogadás
jegyárkedvezmény 15% (maximum 8 db/hó)
elővásárlási jog a havi előadásokra (24 órával a jegyek megnyitása előtt)
átriumos ajándéktárgyak
hóközi egyedi ajánlatok

Bronz fokozat – és amit adni tudunk érte

maximum 1 350 fő
havonta 8 000 Ft
jegyárkedvezmény 10% (maximum 6 db/hó)
elővásárlási jog (24 órával a jegyek megnyitása előtt)
átriumos ajándéktárgyak
hóközi egyedi ajánlatok

Célok:

Ha a fenti teljes keret (2000 támogató ebben a megoszlásban) megvalósulna, az körülbelül helyettesítené a taót évi kb 300 teltházas nagyprodukció mellett, ezáltal lehetőséget adna egy folyamatos növekedésre, kiteljesedésre. Természetesen ez az optimista forgatókönyv, felkészültünk kevésbé sikeres kimenetelekre is:

500–699 támogató – az Átrium a jelenlegi repertoárjával, de játékrendjének megváltoztatásával, csökkentett üzemmel nyitva marad a kormányzati döntésig, vagy legkésőbb az évad végéig

700–999 támogató – az Átrium csökkentett üzemmel, a pénzügyileg kevésbé jól teljesítő, de értékes előadásokat nem játszva, de repertoáron tartva; nekifut a 2019/20-as évadnak

1 000–1 199 támogató – az Átrium a jelenlegi teljes repertoárjával elindítja a 2019/20-as évadát, és igyekszik minél több külső produkciót befogadni

1 200–1 399 támogató – 1 tavaszi bemutató a 2018/2019-es évad végén

1 400–1 549 támogató – 1 őszi/téli bemutató a következő évadban;

1 550–1 699 támogató – az Átrium Junioron belül az ifjúsági program további működtetése 1 önálló bemutatóval

1 700–1 849 támogató – forgószínpad, szcenikai eszközök fejlesztése; egy független társulat vagy alkotóközösség önálló bemutatója az Átriumban

1 850-2000 támogató – önálló társulat létrehozása

Mecénásaink, támogatóink, fenntartóink nevét egy, az Átriumban elhelyezendő falon meg is szeretnénk jeleníteni (amennyiben ők is beleegyeznek ebbe).

Ha a kulturális támogatás ügye megnyugtatóan (azaz a korábbi tao mértékét elérően) rendeződik, a fenti célokra természetesen azt használjuk fel, támogatóinknak pedig valamilyen formában – jegyek, bérletek, rendezvények – visszajuttatjuk a már beérkezett támogatásokat. Ha a kulturális támogatás részleges megoldást ad, akkorautomatikusan, a megkapott közpénzből származó támogatás mértékével a fenti szcenáriókaz az új helyzethez illesztjük. Ha például 1000 támogatónk lesz, és a kulturális támogatás a korábbi tao 50%-át jelenti, a maximális programunkat tudjuk megvalósítani.

Mindenkinek minden támogatást nagyon köszönünk!