“Az a célom, hogy kétlaki életet alakítsak ki” – Téby Zita színésznő válaszolt

2019 január 02. szerda, 7:32

“Hiányzik Budapest, nagyon szeretek otthon lenni, ezért ha most kellene eldöntenem, hogy hova induljak, akkor oda kérném a repülőjegyem” – Téby Zitát a Bors kérdezte.

Téby Zita három éve él a brit fővárosban: “A környékünket már jól ismerem, itthon érzem magam, de azért London hatalmas – sok esetben még a tősgyökeres lakosoknak sincs fogalmuk a város másik részéről” – mondja. “Egészen más úgy megismerni egy várost, ha az ember odaköltözik, és más turistaként felfedezni. Kialakítani egy új életet, ráadásul egy másik nyelven nagyon nehéz. Sok tanulsággal járt a kezdeti időszak, és ma is rengeteg benne a munka, de egy percét se bánom” – mondta a Borsnak.

Zita arról is beszélt, mi történt, miután kiköltözött: “Szerencsére hamar találtam egy jó ügynököt – muszáj volt, különben a nagyobb produkciók szóba sem állnak a színészekkel, de még a kisebb ügynökségekkel sem. Az ügynököm folyamatosan nézi, hogy milyen castingok jelennek meg a különböző online felületeken és a karakterleírás szerint keresi a lehetőségeket számomra, vagy pedig őt hívják fel az önéletrajzom, a korábbi munkáim alapján olyan szerepekkel, amik megfelelhetnek nekem” – mesélte a színésznő, aki nemrég egy amerikai produkcióban is forgatott. Egészen pontosan a National Geographic Channel Genius című sorozatáról van szó, amiben Albert Einstein – az Oscar-díjas Geoffrey Rush – mostohalányát, Ilse Einsteint alakítja. A forgatás Prágában zajlott, a sorozatot a többek között a Star Trek. Voyagert is készítő sztárrendező, Kenneth Biller jegyzi.

A színésznő a castingok között sem tétlenkedik, felépített egy kis hangstúdiót a lakásán. “Vettem mikrofont, megtanultam hangot vágni, így különböző hangmunkáim is vannak. Volt, hogy altatómeséket olvastam fel, vagy például Mexikót mint turisztikai célpontot reklámoztam Németországban, de divattervezőkről szóló kisfilmet is narráltam már. Mindemellett próbálok odafigyelni a magyarországi dolgokra, szakmailag is az a célom, hogy kétlaki életet alakítsak ki.”

Téby Zitát a TV2 Bogaras szülők című vígjátéksorozatának egyik főszereplőjeként láthattuk az elmúlt hetekben. Karaktere, Anna – egy fiatal, éppen elvált anyuka, aki elköltözött és új iskolába vitte másodikos gyerekét. “Nagyon jó csapat gyűlt össze, volt, akit már ismertem korábbról, mind szakmailag, mind emberileg csak a legjobbakat mondhatom mindenkiről. Annyira jó az a fajta közös munka, amikor egy húron pendültök, vevők vagytok egymás humorára és közösen épül fel egy jelenet… Nagyon élveztem az egész forgatást. Érdekességként kiemelném a kilencedik epizódot, amiben Danis Lídiával volt egy verekedős jelenetem. Egyáltalán nem gondoltam volna, hogy az lesz az egyik kedvencem, sőt, úgy voltam vele, “csak legyünk túl rajta”, de annyira élveztem, annyira jó hangulatban vettük fel és annyira bíztunk egymásban Lídiával, hogy nagyon jó emlékként maradt meg bennem” – mesélte Zita.

A teljes interjú a Borsban olvasható.