Törőcsik Mari: “Nagyon hiányzik a színház”

2019 január 02. szerda, 7:15

A Nemzet Színésze vegyes érzésekkel fogadta, hogy egy kormányhatározat értelmében Törőcsik Mari Házzá alakítanák a szülőházát.
“Megtisztelő, de szerintem ilyet akkor szoktak nyitni, ha már nem él az, akinek az emlékét meg kell idézni. Persze ha megnyílik, akkor lehet, hogy meglátogatom!” – nyilatkozta Törőcsik Mari a Blikknek.

Trill Zsolt és Törőcsik Mari / Fotó: Eöri Szabó Zsolt

A színésznő egykori pélyi otthonát a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint az állam ingyen kívánja megszerezni, hogy Törőcsik Mari Házzá alakítsa. A jelenleg művelődési házként üzemelő épületet felújítás után közösségi könyvtárral, valamint diák- és turistaszállással bővülne.

“15 éves koromig laktam Pélyen. A legszebb emlékeim oda kötnek, ott voltam kisgyerek, mesés volt. Sosem felejtem el a hatalmas kertet, a fára mászást, a szép nyári uzsonnákat. Ha behunyom a szemem, máig pontosan emlékszem mindenre. Tudom, hogy melyik bútor hol volt, hol kellett befordulni a szobába. Még arra is emlékszem, hogy édesanyám melyik szekrényben tartotta a ruháit, fantasztikus emlékek, amiket gyakran felidézek. Néha olyan, mintha még mindig ott lennék. Szívesen gondolok vissza azokra az évekre, gyakran visszavágyom oda, ahol minden jó volt” – emlékezett a színésznő, aki arról is beszélt, nem tett le arról, hogy ismét színpadra álljon.

“Még nem tudom, hogy pontosan mikor tudok újra játszani, de nagyon hiányzik a színház és a közönség szeretete. Engem az éltet!” – fejtette ki Törőcsik Mari.