Kaparunk a színházért! – Sorsjeggyel és támogatói programmal szeretne túlélni az Átrium

2019 január 04. péntek, 11:31

Az Átrium a közönség és Fortuna kegyeire számítva arra kéri nézőit, hogy hozzanak magukkal egy sorsjegyet, és dobják be a színházban található gyűjtőládába. Ha a sorsjegy nyer, azzal az állami szerencsejáték-alapból nyer támogatást a színház.
Igenis, miniszterelnök úr! – Hevér Gábor, Szatory Dávid – fotó: Mészáros Csaba

A kultúrtao megszüntetése és az így kialakult szélsőségesen bizonytalan helyzet az Átrium alapvető működését veszélyezteti, ezért a színház a közönséghez fordul, és arra kéri, hogy hozzon magával egy sorsjegyet az előadásokra, így adva esélyt arra, hogy állami forráshoz jusson a színház. A kijelölt napokon az Átrium munkatársai és művészei, illetve a színház közönsége együtt kaparnak majd a színházért. Az így befolyt támogatás összegét folyamatosan közzé teszik.

A kezdeményezés annak az Átrium Mecénás Programnak a része, amit december elején indított el a színház. Ebben exkluzív rendezvényekre való belépést, máshogyan hozzá nem férhető jogokat (például elővásárlási jogot) és kedvezményeket kapnak a különböző fokozatú támogatók, legyenek azok cégek vagy magánszemélyek. Ahhoz, hogy a színház biztonsággal be tudja fejezni az évadot, legalább 500 támogatóra van szüksége, ahhoz hogy a jelenlegi repertoárral neki tudjon vágni a következő évadnak, legalább 1 000 támogató szükséges. Ha időközben kiderül, hogy az állam támogatni fogja a színházat, akkor annak mértékétől függően valamilyen módon – például jegyek, bérletek vagy rendezvények – formájában visszajuttatja a támogatást a programban résztvevőknek.

A Krakken művelet – Gyabronka József – fotó: Mészáros Csaba

A program további részletei a tamogatas.atrium.hu oldalon olvashatóak. A színház köszönetet mond azoknak, akiket illet, minden eddigi felajánlásért, együttműködésért és a szolidaritás kinyilvánításáért.