Mucsi Zoltán: “A tao ügyében nem tudott összefogni a színházi szakma”

2019 január 06. vasárnap, 8:04

Negyven éve van a színpadon Mucsi Zoltán. Általában 25-26 előadása van egy hónapban – erről is beszélt a színész az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Arra a kérdésre, hogy optimális-e számára ennyi előadás, úgy válaszolt: kevés olyan helyzet van az ember életében, amikor minden optimális. „15 előadás, 2-maximum 3 bemutató elég lenne” – mondta Mucsi Zoltán, bár hozzátette, egzisztenciálisan ez mást jelentene.

A színész elmondta, a sorozatoknak, filmeknek köszönhetően ma már többen megismerik az utcán, mint korábban. Szerinte Jancsó Miklós filmjei egy görbe tükröt mutattak Magyarországról 1998-ban.

A kultúr-tao megszüntetése a Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és Gyulay Eszter által alapított Nézőművészeti Kft.-t is érinti. “Mindenki várakozó állásponton van. Azt gondolom, hogy nem optimálisan lett intézve, mint elég sok minden” – fogalmazott a művész. Mint mondta, minden alternatív- és magánszínház várakozik, szerinte sok színház “össze fog csuklani”, ha nem kapnak valamilyen kompenzációt. Úgy véli, biztosan volt probléma a taóval, lehettek ügyeskedések és visszacsorgatások is. Hozzátette: a tao ügyében nem tudott összefogni a színházi szakma.

Mucsi Zoltán magánéletéről keveset lehet tudni, a színművésznek négy gyermeke van, három fiú, és egy lány, akit örökbe fogadtak kedvesével, arra a kérdésre, hogy nehéz volt-e meghozni a döntést, hogy az örökbefogadást választják, úgy válaszolt: „vannak olyan döntések, amelyeket nem nehéz meghozni. Az örökbefogadás nem a mi nagylelkűségünket dicséri, ez egy olyan döntés volt, mikor nem volt más lehetőségünk” – tette hozzá.

Forrás: atv.hu