Kritikusdíj 40 – Jubileumi beszélgetéssorozat indul kritikusokkal és alkotókkal

2019 január 10. csütörtök, 7:51

A Színházi Kritikusok Céhe első alkalommal az 1979/1980-as évad végén adta át a Színikritikusok díját. A 40. évforduló kapcsán beszélgetéssorozatot indítanak, amelyben kritikusokkal és díjazott alkotókkal járják körül, mit jelentett a díj akkor, mit jelent most.

Arra is keresik a választ, hogy mi változott az elmúlt évtizedekben a kritika és a díjak jelentőségében. Az első vendégek: Csákányi Eszter és Nánay István.

“Célunk az, hogy a kritikusi és színházi alkotói pályaképeken keresztül kirajzolódjon a kortárs magyar kritika története. A havi rendszerességgel jelentkező ingyenes beszélgetéssorozat helyszíne a Három Holló. Az első alkalomra január 29-én 17 órai kezdettel kerül sor” – közölte a Céh.

A vendégek Nánay István, az egyetlen olyan céhtag, aki már akkor is leadta szavazatát, valamint Csákányi Eszter, aki az elsők között kapta meg az elismerést a kaposvári Gyöngyélet-beli alakításáért, és jelentős szerepe van a díjátadók átalakításában is. A beszélgetőpartnerek Turbuly Lilla, a Színházi Kritikusok Céhének elnöke és Kovács Natália, a Színházi Kritikusok Céhének elnökségi tagja lesznek.