Cserhalmi György felépülésről, visszatérésről: “A színész addig színész, amíg van önkritikája”

2019 január 13. vasárnap, 21:16

Négy komoly műtét után Cserhalmi Györgyöt talpra állt, és arról is nyilatkozott a Bors-nak, hogy látja, mikor térne vissza a színpadra.

A gyógyulás kapcsán úgy fogalmazott: “Eljátszom, hogy már minden stimmel, de ha egymagam vagyok, bizony még nagyon vigyázva lépegetek. Megjártam a hadak útját, az a négy műtét alaposan kikészített. Sorolom. Elsőre a bal térdembe kaptam protézist, majd a gerinccsatornámat kellett szűkíteni. Ne kérdezze, hogy ez mit jelent, legyen elég annyi, nem volt túl élvezetes a beavatkozás. Amikor már arra gondoltam, vége a kórházlátogatásoknak, három csigolyámat cserélték ki, és hogy teljes legyen a paletta, nemrég kaptam egy új térdkalácsot is” – árulta el a Nemzet Színésze, aki arról is beszélt, mivel tölti az idejét.

“Szerintem kiváló vagyok a nagypapaszerepben is. Kapok is eleget Sárától, hogy én mindent megengedek a srácoknak. Igen, kényeztetem őket, hiszen mi más dolga lehet egy nagypapának?” – vetette fel Cserhalmi György.

“Csak ezt a rengeteg elvesztegetett időt tudnám feledni, amit a betegségeim okoztak. Korábban soha nem volt semmi bajom, de valamit mégis rosszul csinálhattam. Mindenesetre még időben jelzett a szervezetem, aminek köszönhetően behúztam egy kicsit a féket. De lassan már a gázpedált is elkezdem nyomni. Persze addig nem vállalok el semmit, ameddig testileg és szellemileg nem kerülök a topra. Ha a két összetevő nincs meg, a színészi játékból majomkodás lesz. Ezt pedig nem akarom” – tette hozzá.

Cserhalmi György úgy érzi, tavasz végén, nyár elején már nagyon elgondolkodik majd azon, hogy újra színpadra álljon. A minden estés játék nem hiányzik neki, és csak akkor tér vissza, ha – mint mondja – tündökölni tud. Úgy véli, a színész addig színész, amíg van önkritikája, és van ereje nemet mondani olyan felkérésre, amit nem tud száz százalékosan teljesíteni.

Forrás: Bors