Veszélybe került a Mozsár Műhely működése – Közlemény

2019 február 16. szombat, 13:15

A Mozsár Műhely működését is jelentősen befolyásolja a tao rendszerének megszüntetése.

Fotó: Mozsár Műhely

Fotó: Mozsár Műhely

A Mozsár Műhely közleménye:

Kedves Nézőink!

A Mozsár Műhely működését is jelentősen befolyásolja a társasági adókedvezményes támogatás (ismertebb nevén TAO) rendszerének megszüntetése.
A korábbi gyakorlattal ellentétben idén tavasszal egyelőre nem tudjuk kiírni immár hagyományos, éves produkciós pályázatunkat. Fennállásunk 2,5 éve alatt eddig 15 produkció létrejöttét, azaz 15 független alkotócsapat megmutatkozási lehetőségét támogattuk a pályázat útján. Emellett számos saját és befogadott produkciót állítottunk színpadra. Pályázat és kiszámítható anyagi források híján jövő évadunk tervezésébe azonban nem tudunk belefogni.

Várjuk a kulturális kormányzat által ígért pályázati rendszer megjelenését, és azt, hogy milyen feltételekkel, esélyekkel tudunk pályázni a Mozsár Műhely működtetésére. Nem csak egy színház, hanem több független társulat, produkció játszóhelye az, amit szeretnénk tovább üzemeltetni, a 2016-ban elkezdett műhely- és közösségteremtő munkát folytatni. Esetünkben nem megoldás ugyanakkor a helyáremelés, és nem szeretnénk a művészek, társulatok tiszteletdíját sem csökkenteni, mivel az nem oldja meg a költségvetési problémákat, viszont másokat is nehéz helyzetbe hoz.

Az évad végéig, június elejéig mindenképpen játszunk.
Vannak olyan produkciók, amelyeket az évad végéig le kell vennünk a műsorról. Az UTOLSÓ ELŐADÁST minden esetben jelezzük, hogy Önöknek lehetősége legyen megnézni az előadást.
Keresünk más finanszírozási lehetőségeket, támogatókat, szponzorokat, vagyis nem adjuk fel, de egy játszóhely működtetése csak hosszú távon kiszámítható finanszírozási háttérrel biztosítható.

Számítunk Önökre is, kedves Nézőink: jöjjenek el hozzánk minél többször, hozzák el családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket is. Előadásaink túlélésének elsődleges záloga jelenleg a teltházas nézőtér. Az Önök szeretete, jelenléte erőt ad nekünk és fellépő művészeinknek is, hogy folytassuk a megkezdett munkát.

Várjuk Önöket a hátralévő néhány hónapban is előadásainkon!!!

A Mozsár Műhely csapata