“Egy ilyen szituáció alázatra szoktat” – Grecsó Krisztián válaszolt

2019 március 09. szombat, 14:57

Az író úgy gondolja, eljön az az idő, amikor már lesz olyan nap, hogy nem gondol a betegségére, amiből kigyógyult. Az ATV műsorában új regényéről is beszélt.

Tavaly nyáron diagnosztizáltak rákot Grecsó Krisztián szervezetében. Nemrégiben megkapta első negatív leletét, erről és új regényéről is beszélt az ATV Egyenes beszéd című műsorában. Az író elmondta, biztos, hogy nem lett bölcsebb, nem került hozzá a megvilágosodásnak semmilyen formája a betegség óta, de kapott egyfajta nyitottságot például szeretetre, törődésre és olyan helyzetekre, amiket eddig többnyire feladatként élt meg. Emellett pedig elhagyott némi ingerültséget, túlhajszoltságot.

Azt is elárulta, hogy betegsége óta sokkal őszintébb tud lenni magával is, korábban például „hetykén” gondolt a kötelező elmúlásra, ma már nem ilyen laza e tekintetben. Grecsó Krisztián azt tartja még fontosnak, hogy felhívják az emberek figyelmét arra, hogy a vérükben van az áldozathibáztatás, ezért sokszor kérdezik meg a beteg embertől, hogy mit gondol, mit tehetett, hogy ilyen beteg lett.

Beszélt arról is, hogy új könyvében, a Verában is végzett apró módosításokat a betegsége következtében és több szempontból is nagyon közel áll hozzá ez az írás. Elmondta, úgy tudta nagyon személyessé tenni, hogy közben ő sosem volt 11 éves kislány, mint akiről szól a regény, mégis jelentős dolgok belekerültek az ő életéből. “Olyan mintha az én lányom lenne ez a Vera” – említette Grecsó Krisztián, akit az örökbefogadásról is kérdezett a műsorvezető. Erre az író óvatosan úgy reagált, hogy nyilvánvalóan fontos számára ez a téma, és nagyon bízik benne, hogy személyes érintettsége is lehetséges lesz.

Forrás: atv.hu