Menház Színpad – Gáti Oszkár nem adja fel

2019 március 09. szombat, 9:04

Nemrég lett 70 éves, mégis annyi terve van, mint egy fiatalnak. Az építőipari árak és a tao megszüntetése az ő terveit is keresztül húzta, mégis keresi az új lehetőségeket.

A Jászai Mari-díjas magyar színész évtizedeket töltött a pályán, sok kacskaringóval, még több pályaelhagyással. Nyolc éve azonban sokadszorra, de végleg otthagyta a színpadot. Hetvenedik születésnapja alkalmából a Heti Napló stábja is meglátogatta a színészt, aki Győrben él, és elmondta, hogy egyáltalán nem hiányzik neki Budapest. Három éve Menház néven létrehozott egy teátrumot, óriási sikerrel. Ő maga volt a mindenes: jegypénztáros, ruhatáros, büfés, igazgató.

Az elmúlt években a színház kinőtte magát, és új helyet kellett keresnie. Megtalálta, csakhogy ekkor kiderült: az építési árak elszálltak, és tao sincs már, amiből eddig élt és fizette a fellépőket. Gáti Oszkár mégsem adja fel, és továbbra is színháza megszervezésén dolgozik, még akkor is, ha az adott időszak nem volt éppen könnyű számára. Most nagyon sok mindent kell elengednie, nem csak a színház nem működik, de a korábbi temetőgondnoki állása is megszűnt, emiatt a családjával együtt költöznie is kell.

A színész azt is elárulta: hatszor kellett nekifutnia a Színművészeti Egyetemen a felvételinek, mire – ahogy ő mondta – megkönyörültek rajta, és akkor már egyből másodévre vették fel. A következő években rengeteget filmezett, nemsokára pedig a szinkronszerepek is megtalálták. Utóbbit néha még most is vállal, de ritkán, mert megalázóak a körülmények, és ugyanannyit fizetnek érte, mint a nyolcvanas években – derült ki az ATV riportjából, amelyben egy felvétellel lepte meg a stáb Gáti Oszkárt. Ebben Mácsai Pál mellett Rudolf Péter is boldog születésnapot kívánt a kollégának.

Forrás: atv.hu