Magyar Színházakért Díjat kapott Trokán Nóra és Zsótér Sándor

2019 március 13. szerda, 20:55

Az Alapítvány a Magyar Színházakért első alkalommal rendezte meg estjét, melynek a Radnóti Színház adott otthont 2019. március 12-én. Sor került az Alapítvány művészeti díjának átadására is.

A közönség – egy rövid beszámoló révén – betekintést is nyerhetett az Alapítvány tevékenységébe. Az Alapítvány a Magyar Színházakért célja a magyar színházi kultúra és tradíció megőrzése, fejlesztése és megörökítése. Az Alapítvány támogatást nyújt ahhoz, hogy a színházak céljaiknak és rangjuknak megfelelően tudjanak működni.

Fotó: Eöri Szabó Zsolt

Fő tevékenységei közé tartozik felvételek készítése színházi produkciókról, továbbá színházi (hiány)szakmák képzésének támogatása, ösztöndíjak, támogatások nyújtása fiatal színészeknek és rendezőknek, valamint színházi produkciók, projektek támogatása. Az Alapítvány kizárólag magánmecenatúra segítségével valósítja meg céljait, illetve a felvételek értékesítéséből befolyt felvételekből is a közhasznú tevékenységét finanszírozza.

A Magyar Színházakért Díjat Trokán Nóra és Zsótér Sándor kapták. “A kecskeméti Katona József Színházban és a budapesti Nemzeti Színházban létrehozott előadásaik szakmai elismerések sorát eredményezték, és nézők ezreit vonzották be a színházakba. Az amerikai színművek (T.Williams, E.O’Neill), a Brecht-, és Ibsen-darabok mindegyike megismételhetetlen színháztörténeti pillanattá vált attól az inspiráló, harmonikus, egyazon irányba tartó alkotófolyamattól, melyet kettejük példás összmunkája hívott életre” – áll az indoklásban.