A Papageno lapcsalád tagja lett a Színház.org

2019 március 27. szerda, 20:51

A színházi élet egyik legolvasottabb fóruma, a Színház.org az elmúlt hetekben került a Papagenóhoz.
A Színház.org az évente megjelentetett mintegy 6000 cikknek, a 20 ezernél is több Facebook-követőnek és a szerkesztők sokéves tapasztalatának köszönhetően a hazai színházi élet meghatározó online kiadványa, ami kitűnően kiegészíti az elsősorban zenei tartalmakat kínáló Papageno.hu-t és a nyomtatott Papageno magazint.

A két szerkesztőség továbbra is önálló marad, de a közösen megvalósított fejlesztések és tartalmi együttműködések révén még jobban tudnak figyelni az olvasók és a partnerek igényeire.

Tizenkilencedik éve foglalkozom azzal, hogy a magyar színházi életnek meghatározó fóruma, saját hírportálja legyen, amely naprakészen tájékoztatja olvasóit a színházi eseményekről. Az elmúlt pár évben ennek a feladatnak a Színház.org portál működtetésével tudtunk megfelelni: a brand létrehozásakor rendelkezésre álló tapasztalat, nagyszerű kollégáim odaadó munkája és nem utolsósorban az, hogy mennyi érdekességgel szolgál a magyar színházművészeti szcéna gyorsan meghatározó szerepbe hozták az oldalt” – mondta Herner Dániel, a Színház.org egyik alapítója.

“A Színház.org által vállalt feladat közhasznú: az oldalon mindenekelőtt való a néző és a szakma tájékoztatása, ugyanakkor a színházi emlékezet megőrzését is szolgálja az archívum képzése által, amely pótolhatatlan tudást rejt a jövő színházcsináló generációi számára. Ezt a munkát a jövőben is el kell végezni. A Papageno lapcsaládba való belépéssel a Színház.org portál biztonságra talál: Zsoldos Dávid személye garancia a fejlődésre, az innovációra és az eddig létrehozott kulturális értékek megőrzésére. Az általam vezetett Hálózat a Színházért Alapítvány továbbra is szerepet játszik majd a portál életében, a nonprofit feladatok koordinációján és kivitelezésén keresztül, a mindennapi működtetéshez kapcsolódó feladatokat pedig a Papageno veszi át” – tette hozzá.

“A Színház.org pont olyan naprakész és kompetens a színházi területen, mint a Papageno a klasszikus zene, a jazz és az opera műfajában. Nemcsak Dániellel, de az alapító-főszerkesztővel, Tóth Bertával is évek óta dolgozunk együtt, tizenöt éves tapasztalata, páratlan elkötelezettsége és munkabírása az egyik legerősebb érv volt a site átvétele mellett” – indokolta a lépést Zsoldos Dávid, a Papageno ügyvezetője.